jagodina pocetak priprema

Milanović: Jagodina za par godina može do titule

Predsednik FK Jagodina Goran Milanović izjavio je danas da je cilj kluba da kroz par godina osvoji titulu prvaka Srbije.
-Mi smo u grupi velike četvorke, što nam više nije interesantno, želja nam je da budemo prvi u Srbiji i to nam je cilj – rekao je Milanović na godišnjoj skupštini kluba.
On je istakao da je Jagodina prošle godine „rapidno napredovala“.
-Imali smo pravac koga smo se držali, a to je izgradnja infrastrukture i jačanje kadrova koji će stvarati igrače za evropsko tržište – istakao je Milanović.
Predsednik Jagodine je podsetio da je klub „u ekspanziji poslednjih osam godina“. 
-Na dobrom smo putu, u prošloj godini smo koristili samo 30 odsto budžeta grada, i nadam se da će već ova godina pokazati da je klub u plusu, da nije na teretu budžeta – rekao je Milanović i istakao da se nada da će Jagodina godinu završiti sa dobiti „koju ćemo moći da uložimo u neke nove projekte“.
-Jagodina nema ni dinara kredita, ništa nije stavila pod hipoteku, a dugovanja su nam od 150.000 do 200.000 evra. U prosloj godini smo napravili ono što nikada nije napravljeno u istorji jagodinskog, ali i srpskog fudbala – rekao je Milanović.
On je napomenuo da u Srbiji „trofeje osvajaju Zvezda, Partizan a od prošle godine i Jagodina“.
-U Srbiji su do sada samo tri kluba osvajala trofeje, a među njima je i Jagodina. Nadam se da će u narednih desetk godina u našim vitrinama biti još najmanje četiri pehara, ako budemo ovako nastavili i ako budmo verovali u sebe – istakao je Milanović.
On je dodao da narednih godina očekuje znatno veće rezultate.
-Ako Bog da, bićemo i prvaci države – samouveren je Milanović. On je napomenuo da je Jagodina „jedini klub od Beograda do Atine koja ima tri trenera sa profi licencom“.
-Mislim da to nema ni Zvezda ni Partizan. Imamo sedam reprezentativaca u raznim slekcijama“, dodao je on i istakao da će se ubuduće u struku ulagati još više.
-Kada dođe vreme privatizacije klubova, svako će zaželeti ovaj klub, jer nema dugova, nema obaveza, nema crne i druge findove, nema repove… – zaključio je Milanović.

Povezana vest:  Lampard: Nismo više onaj stari Čelsi