Roberto Soriano Sampdoria VeronaUbedljiva pobeda Sampdorije, poraz Intera

Fudbaleri Sampdorije pobedili su danas na svom terenu Veronu sa 5:0, u utakmici 29. kola italijanskog prvenstva.
Ekipa bivšeg selektora Srbije Siniše Mihajlovića povela je u četvrtom minutu preko Đanluke Sansonea, a Renan Garsija je u 23. minutu duplirao prednost.
Ubedljivo vođstvo Sampdorija je stekla zahvaljujući dvostrukom strelcu Robertu Sorijanu, koji je golove postigao u 38. i 48. minutu, a konačan rezultat postavio je Anđelo Palombo u 58. minutu.
Posle 10. prvenstvene pobede Sampdorija zauzima 11. mesto sa 37 bodova, dok je Verona deveta sa tri boda više.
Atalanta je u Milanu pobedila Inter sa 2:1 i učvrstila se u sredini tabele. Najzaslužniji za pobedu ekipe iz Bergama bio je Đakomo Bonaventura, koji je mrežu pogodio u 35. i 90. minutu. Jedini gol za domaće postigao je Mauro Ikardi u 36. minutu.
Atalanta je osma na tabeli sa 40 bodova, dok je Inter peti sa sedam bodova više.
Fudbaleri Udinezea pobedili su na svom terenu Sasusolo sa 1:0, golom Antonija Di Natalea u 26. minutu iz jedanaesterca. On je u 36. Minute mogao da duplira vođstvo, ali je promašio penal. Takođe, penal je promašio i fudbaler Sasuola Serđo Flokari u 72. minutu.
Posle 10. prvenstvene pobede crno-beli iz Udina su 14. na tabeli sa 34 boda, a Sasuolo zauzima pretposlednje, 19. mesto sa 21 bodom.
Fudbaleri Bolonje pobedili su na svom terenu Kaljari sa 1:0, golom Lazarosa Hristodulopulosa iz jedanaesterca u 82. minutu, dok su ranije danas Parma i Đenova odigrali nerešeno 1:1.
Večeras se igraju utakmice Napoli – Fiorentina, Katanija – Juventus i Lacio – Milan.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultati i tabela Super lige Srbije