Edin Dzeko

Džeko srušio Junajted, Arsenal ispustio pobedu

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su večeras kao gosti u gradskom derbiju ekipu Mančester Junajteda sa 3:0, a junak susreta bio je dvostruki strelac Edin Džeko. Reprezentativac BiH matirao je golmana De Geu već u prvom minutu i šokirao ispunjeni Old Traford, da bi desetak minuta posle odmora iskoristio nesmotrenost odbrane domaćina i još jednom pogodio za veliki i zasluženi trijumf Sitija.
U poslednjim trenucima susreta Jaja Ture samo je „overio“ za ubedljiv uspeh, kojim su popularni „građani“ pokazali da su možda i glavni favoriti za titulu šampiona Premijer lige.
Junajted je razočarao navijače bezidejnom igrom, nemajući rešenja za čvrst protivnički bedem, predvođen kapitenom Kompanijem.
Izabranici Dejvida Mojesa pokušavali su individualnim akcijama da ugroze golmana Harta, ali su defanzivci Sitija lako otklanjali opasnost i bez većih problema omogućili timu da se pobedom uključi u borbu za titulu.
Junajted je pretrpeo bolan, čak šesti poraz ove sezone na svom Old Trafordu.
Mančester Siti je večerašnjim uspehom preuzeo drugo mesto na tabeli, a sa dve utakmice manje zaostaje samo tri boda za vodećim Čelsijem.
U ekipi Mančester Junajteda nije bilo kapitena Nemanje Vidića, dok je kod gostiju Aleksandar Kolarov presedeo na klupi.
Arsenal je u Londonu doživeo novu bruku i osvojio samo bod protiv autsajdera Svonsija (2:2). Nakon debakla u susretu sa Čelsijem, „tobdžije“ su preokretom u roku od minut poveli sa 2:1 protiv Velšana, ali je slavlje izostalo nakon autogola Flaminija u samoj završnici.
Velika tri boda osvojio je Everton na gostovanju Njukaslu (2:0), kojima je preskočio Totenhem i preuzeo peto mesto.
Večerašnji rezultati zaostalih utakmica Premijer lige:
Mančester Junajted – Mančester Siti 0:3 (Džeko 1, 56, Jaja Ture 90)
Arsenal – Svonsi 2:2 (Podolski 73, Žiru 74 – Boni 11, Flamini 90. autogol)
Njukasl – Everton 0:3 (Berkli 22, Lukaku 52, Osman 87)
Sutra igraju Vesthem – Hal i Liverpul – Sanderlend.
Tabela: Čelsi 69 bodova, Mančester Siti 66, Liverpul 65, Arsenal 63, Everton 57, Totenhem 56, Mančester Junajted 51, itd.

Povezana vest:  Les Ferdinand direktor fudbala Kvins Park Rendžersa