partizan poz rad nis

Partizan nezadovoljan regularnošću sezone Super lige

Fudbalski klub Partizan ocenio je danas da nema ravnopravan tretman u srpskom prvenstvu, kao i da očekuje da se obezbedi regularan nastavak sezone. 
-Na osnovu analize nepobitnih činjenica bili smo primorani da utvrdimo da rad organa Fudbalskog saveza Srbije prethodnih mesec dana, a pre svega Sudijske komisije, predstavlja nezabeležen primer neobjektivnosti, pristrasnosti, klubaštva i očevidnog kršenja fudbalskih propisa i pravila igre“, saopštio je Partizan posle sednice Upravnog odbora. 
Kako se navodi, u klubu veruju da greške nisu slučajne, već „naručene“ i da su produkt unapred utvrđenog plana i scenarija sa ciljem da se neregularnim sredstvima utiče na poredak na tabeli. Kao primer naveden je nepriznat gol u 16. kolu, nedosuđen penal u 17. i 20, ali i „bezrazložno i protivno pravilima dodeljena javna opomena“ odbrambenom igraču crno-belih Branislavu Trajkoviću. 
-O postojanju takvog plana i scenarija svedoči i rad Sudijske komisije koja, kada su u pitanju greške na štetu Partizana, vidi ono što niko nije video, a kada su u pitanju greške u korist rivala Partizana, ne vidi ono što svi vide – dodaje se u saopštenju Partizana. 
Crno-beli su naveli da nemaju objektivan i ravnopravan tretman ni kod drugih organa Saveza i kao primer naveli Disciplinsku komisiju, koja „nema iste kriterijume“ za igrače Partizana i drugih klubova. 
Takođe piše i da takvi trendovi izazivaju gnev i nezadovoljstvo navijača i da utiču na rasplamsavanje ionako uzavrelih strasti. Iz Partizana su naglasili da je zadatak organa FŠ, kao i Zajednice superligaša, da se takmičenje sprovodi u skladu sa propisima i donetim odlukama. 
-Partizan očekuje hitnu reakciju nadležnih organa iz FSS i Zajednice kako bi se obezbedio regularan nastavak sezone i takmičenje u skladu sa pravilima. Verujemo da u pomenutim organima većinu čine fudbalski radnici koji veruju u te principe“, naveli su u Partizanu. 

Povezana vest:  Italija u novembru igra prijateljski meč sa Albanijom