Zlatan Ibrahimovic

Ibrahimovic: Uživaću u svojim golovima kada odem u penziju

Napadač Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović rekao je danas da će kada ode u penziju uživati da gleda svoje izuzetne golove. Ibrahimović je tokom karijere postigao dosta atraktivnih pogodaka, a među najspektakularnije spada gol iz novembra 2012. kada je na prijateljskoj utakmici između reprezentacija Švedske i Engleske sa velike udaljenosti makazicama savladao golmana Harta.
-Postao sam razmažen što sam postigao toliko izuzetnih golova. Ima nekoliko koje ću gledati na internetu kada budem završio igračku karijer. Možda se i zapitam kako sam uspeo da ostvarim takve podvige. To su instiktivne reakcije, ne vežbam ih na treningu, one se jednostvano dogode na meču – rekao je Ibrahimović za klupsku televiziju.
Mnogi veruju da je njegovim izuzetnim akrobatskim sposobnostima doprinelo to što je u mladosti trenirao tekvondo. 
-Često me pitaju da li mi je to pomoglo, možda jeste, ne mogu da budem siguran. Lude stvari mogu da nastanu ni iz čega. U tome se razlikuju mali od velikih timova. Fudbal je potpuno nepredvidiv i to je dobra stvar u ovom sportu – rekao je Ibrahimović.
Švedski reprezentativac je za pogodak protiv Engleske dobio nagradu „Ferenc Puškaš“ koja se dodeljuje za najlepši gol godine.  U dosadašnjem delu sezone u francuskom šampionatu postigao je 25 golova, dok se u Ligi šampiona 13 puta upisao u listu strelaca.

Povezana vest:  Milojevića brine kadrovska situacija