Jose Mourinho Chelsea Arsenal

Murinjo: Siti i Liverpul su u prednosti jer ne igraju LŠ

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da su Mančester Siti i Liverpul u prednosti u odnosu na njegov tim jer ne igraju Ligu šampiona. 
-Imamo teži raspored, jer igramo u Ligi šampiona, a oni ne. Moramo da igramo utakmice svaka tri dana. Nemamo vremena da se spremamo za mečeve kao što mogu Siti i Liverpul. To je prednost koju Siti ima sad, a Liverpul od početka sezone – rekao je Murinjo na konferenciji za medije uoči meča sa Kristal Palasom.
On je dodao da se to posebno vidi u igri Liverpula, koji za sada ima „perfektnu sezonu“.
-Kada imate šest dana i trenirate šest puta u toku nedelje, nekad možda i dva puta dnevno, imate uslove koji drugi nemaju. Vidi se da su njihovi igrači sveži, ne plaćaju danak umoru – rekao je Murinjo.
Portugalski stručnjak istakao je da još ništa nije rešeno, iako Čelsi trenutno vodi na tabeli sa 69 bodova, tri boda više od trećeplasiranog Sitija, koji ima dva meča manje i znatno bolju gol razliku, dok je Liverpul na drugom mestu sa 68 bodova.
-Mi nismo lideri na tebli, kao što sam ranije govorio, slika je lažna, računaće se tek kada svi budemo imali isti broj utakmica – dodao je Murinjo.
Napadač Čelsija Samjuel Eto propustiće sutrašnje gostovanje Kristal Palasu zbog povrede prepone, a pod znakom pitanja je i za prvi meč četvrtfinala LŠ protiv Pari Sen Žermena u sredu.

Povezana vest:  Saragosa raskinula ugovor sa Babovićem