vozdovac zvezda 2

Zvezda ubedljiva protiv Voždovca

Fudbaleri Crvene zvezde ostaće na prvom mestu tabele i posle 21. kola Super lige, pošto su danas u Beogradu pobedili Voždovac sa 5:1. Crveno-beli su se pred 16.250 navijača revanširali Voždovcu za poraz od jesenas i stekli četiri boda više od Partizana, koji sutra igra u gostima protiv OFK Beograda. Voždovac je trenutno osmi, sa 26 bodova. 
Golove za Zvezdu postigli su Nenad Milijaš u 17, Abiola Dauda u 29, Darko Lazović u 32. i Dragan Mrđa u 45. i 62. minutu Zvezda je bila bolja, igrala je lepo, a do prednosti je došla u 17. minutu, kada je Milijaš šutirao sa oko 20 metara po zemlji, a golman Voždovca Nemanja Supić nije uspeo da zaustavi loptu. 
Dvostruki strelac Mrđa bio je asistent u 29. minutu, kada je sa desne strane pronašao Daudu u šesnaestercu, a ovaj sa oko pet metara povisio na 2:0. Samo tri minuta kasnije Dauda je sjajno proigrao Miloša Ninkovića, a ovaj ostao sam ispred Supića i nesebično je dodao Lazoviću na drugu stativu. 
Dauda je u 44. minutu vratio asistenciju Mrđi, koji je ostao sam ispred golmana i povisio na 4:0. Voždovac je u prvom poluvremenu imao dve solidne šanse, ali je smanjio na 4:1 tek u 54. minutu. 
Nikola Karaklajić je poslao dugu loptu, a Sekulić je između dvojice defanzivaca primio i u padu šutirao ispred istrčalog Bobana Bajkovića. Lopta je pogodila stativu, a strelac je natrčao na odbitak i mirno je sproveo u mrežu. 
Zvezda se, međutim, nije zaustavljala. Milijaš je iz prve sjajno uputio dubinsku loptu sa sredine terena, istrčali Mrđa je prihvatio i mirno smestio u mrežu za 5:1. To kao da je bilo dovoljno crveno-belima, koji su nakon toga kontrolisali ritam i igru. Trener domaćih je posle petog gola izveo Daudu i uveo veznog Vukana Savićevića da pomogne svom timu da privede meč kraju. 
Crveno-beli su uspeli u tome, a zabeležili su i dve dobre šanse, ali je rezultat ostao 5:1. 

Povezana vest:  Direktor Zenita: Spaletijeva budućnost je s nama