zvezda slavlje

Zvezda u Subotici, Partizan igra derbi sa Vojvodinom

Fudbaleri Crvene zvezde narednog vikenda gostuju subotičkom Spartaku sa jasnom ambicijom da zabeleže 12. uzastopnu pobedu i ostanu na vrhu Superlige, dok će ekipa Partizana „poteru“ za večitim rivalom nastaviti u derbi duelu protiv Vojvodine.
Crveno-beli su u prošlom kolu kod kuće deklasirali Voždovac sa 5:1 i pružili, po sopstvenom priznanju, najbolju partiju u dosadašnjem toku sezone., koju će morati da ponove, pošto su na severu Bačke često umeli da imaju probleme sa domaćinom.
Subotičani su u prošlom kolu odigrali bez golova na gostovanju kruševačkom Napretku.
Partizanu dolazi dužnik iz prvog dela sezone, pošto je na Karađorđu bilo 2:1 za ?lale?. Ovaj duel biće posebno zanimljiv zbog činjenice da su tada najjači aduti Novosađana, trener Marko Nikolić i igrači Miroslav Vulićević, Branislav Trajković i Petar Škuletić tokom zime su obukli crno-bele dresove i sada će na neki način pokušati da vrate dug.
U tim crno-belih posle više mečeva suspenzije trebalo bi da se vrate Danko Lazović i Nikola Ninković.
Najprijatnije iznenađenje šampionata, ekipa Čukaričkog u nedelju će ugostiti Napredak i eventualna pobeda bi beogradsku ekipu učvrstila na trećem mestu na tabeli. Takođe, ?Brđani? će u nedelju pokušati da poprave utisak iz prošlog kola kada su u gostima izgubili od Jagodine sa 4:2.
Jagodince u ovom kolu očekuje veoma teško gostovanje Novom Pazaru, timu koji je pokazao da ove sezone sa pravom gaji evropske ambicije. Poput Čukaričkog, i Novopazarci će morati da se ?vade? za neuspeh u prošlom kolu, kada su u Ivanjici ostavili bodove u duelu sa domaćim Javorom (1:2).
Poslednjeplasirani tim lige, Rad odigraće na svom terenu gradski derbi sa direktnim konkurentom u borbi za opstanak, OFK Beogradom. ?Romantičari? su u prošlom kolu izgubili kod kuće od Partizana sa 2:0, dok je Rad doživeo poraz na gostovanju užičkoj Slobodi od 1:0.
Čini se da Užičani polako, ali sigurno izlaze iz opasne zone na tabeli, a to bi mogli da potvrde i sutra na gostovanju Radničkom iz Kragujevca, koji se takođe bori za opstanak u Superligi.
Posle dobrih partija u prvom delu sezone niški Radnički počeo je da pada i u formi i u rezultatima, a šansu da ?povuče ručnu? imaće na Čairu, gde u goste dolazi Javor.
Lepu priliku da ostvari pobedu na domaćem terenu imaće ekipa Voždovca, koja će dočekati Donji Srem, još jednog od ?davljenika?.
Parovi 22. kola: Subota: Voždovac – Donji Srem (15.30), Spartak – Crvena zvezda (15.30), Rad – OFK Beograd (15.30), Radnički Kragujevac – Sloboda (15.30), Novi Pazar ? Jagodina (15.30), Partizan – Vojvodina (18), Radnički Niš – Javor. U nedelju od 18 sati igraju Čukarički – Napredak.
TABELA: Crvena zvezda 50, Partizan 49, Čukaricki 35, Novi Pazar 34, Jagodina 33, Vojvodina 33, Radnički Niš 30, itd.

Povezana vest:  Sastav Zvezde za Novi Pazar