Stojanovic ZVEZDA-NOVI PAZAR 18
Stojanović traži strpljivu i odgovornu igru
 
Trener fudbalera Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je danas da njegova ekipa mora da igra strpljivo i odgovorno u predstojećoj utakmici protiv Spartaka.
-U Subotici nas očekuje veoma nezgodno i teško gostovanje, oni su od šest utakmica u prolećnom delu šampionata pet puta odigrali
nerešeno i to sa malo golova. Izrazito su disciplinovani, veoma brzo se vraćaju u defanizvu, a mi moramo da iskoristimo sve što nam se ponudi – rekao je Stojanović na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde.
Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 15.30 u Subotici igraju protiv Spartaka, utakmicu 22. kola Super lige Srbije. Zvezda je prva na tabeli sa 50 bodova, a Spartak zauzima deveto mesto sa 26 bodova.
Zvezda u poslednja dva gostovanja u Subotici nije pobedila, a Stojanović je rekao da to neće uticati na njegovu ekipu.
-Nisam gledao te utakmice u Subotici, znam za rezulate, ali to nema veze sa našim gostovanjem jer oni sada imaju potpuno druigačiji kadar i filozofiju igre i novog trenera – rekao je on i dodao da trener Spartaka Dragan Kanatlarovski često menja sastav ekipe, ali da je spreman na svaku postavu protivnika.
Trener crveno-belih istakao je da je ekipa dobro trenirala tokom nedelje i da je pripremljena i na loše uslove terena.
-Čuo sam da su uslovi u Subotici loši, nisam video ali sam upoznat sa time. Ne možemo da tražimo opravađanje, to je fudbal, moramo da
se prilagodimo tome. Ne smemo da gubimo koncentraciju i energiju na to. Moramo da razmišljamo samo o sebi, oni će biti maksimalno motivisani i željni dokazivanja, nema razloga da bude drugačije – rekao je on.
Stojanović je rekao da se nada da njegova ekipa može da ponovi igru iz prošlog kola protiv Voždovca (5:1), ali da ulazi u kolotečinu.
-Kada se pogleda na malo duže staze, vidi se da ekipa ulazi u kolotečninu, da sve češće počinje da igra tako. Ali, ne može uvek da se očekuje ista igra, pošto ekipa nije ist – rekao je on.
Odbrambeni fudbaler Crvene zvezde Dejan Kelhar rekao je da njegova ekipa želi da osvoji tri boda u Subotici, ali i da se ne slaže sa ocenom da pozitivan rezultat zavisi od defanzivaca.
-Uvek ulazimo u meč sa istim ciljem, siguran sam da će biti teško, ali želimo tri boda. Bilo je dobrih i loših stvari, radimo na tome. Bilo je i nekih grešaka koje nas na sreću nisu koštale. Ne slažem se da će pozitivan rezultat zavisiti od defanzivaca jer odbrana kreće već u u napadu, cela ekipa mora da bude na nivou – rekao je Kelhar.
Povezana vest:  Vermezović: Utakmica s Hajdukom dolazi u nezgodnom momentu