partizan real arena gasic trener

Gašić: Dobili smo veoma značajnu utakmicu

Pomoćni trener košarkaša Partizana Velimir Gašić rekao je da su crno-beli u Kragujevcu ostvarili veoma značajnu pobedu. Partizan je uspešno započeo odbranu titule savladavši večeras domaći Radnički sa 76:69 u prvom kolu Superlige Srbije.
-Verujem da će se tek u nastavku takmičenja videti koliko je ovo bitna pobeda. Radnički igra jako dobro, ima kvalitetan tim i pravi domaai teren, a publika bezrezervno daje podršku svojoj ekipi. Atmosfera je bila jako dobra, ali znajući šta nas sve čeka imali smo punu koncetraciju na ono što se dešava na parketu – izjavio je Gašić za klupski sajt.
On je u dvorani Jezero vodio ekipu od sredine druge četvrtine pošto je šef stručnog štaba Duško Vujošević isključen nakon dve tehničke greške zbog prigovaranja sudijama.
-Određene slabosti koje Radnički ima želeli smo da kanališemo na našu vodenicu, čvrstinom i agresivnom igrom u odbrani da uvedemo u ritam koji nama odrovara. Nismo krenuli dobro, tek polovinom druge i u trećoj deonici bili smo na zavidnom nivou što se tiče defanzivnih zadataka. Još smo u napornom ritmu sa mnogo putovanja i mislim da kada ekipa uđe u ritam odigravanja jedne utakmice nedeljno imaćemo mnogo više prostora da podignemo ritam igre, osvežimo ekipu i igrače. Mislim da ćemo igrati sve bolje i pripremiti se za završnicu šampionata – zaključio je Gašić.
U drugom kolu nacionalne Superlige Partizan gostuje 12. aprila ekipi čačanskog Borca.

Povezana vest:  NBA rezultati, ponedeljak 7. decembar