aleksandar-vucic 1

Vučić: Privatizacija sportskih klubova jedino rešenje

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je jedino rešenje za sportske klubove u Srbiji privatizacija i poručio političarima da izađu iz sporta, a predsednicima sportskih klubova da se ne bave politikom. 
-Svi oni klubovi koji nisu razumeli da su reforme neophodne, neka nađu model koji im odgovara. Država će im pomagati, ali drastično manje – rekao je Vučić za Radio-televiziju Srbije. 
On je naveo da računica za period od 2006. do 2014. godine pokazuje da je ogroman novac izdvajan za potrebe sportskih klubova – Crvene zvezde i Partizana i to zbog „pritisaka koji postoje iz oba kluba“. Rekao je da su u fudbalu bila veća izdavanja za klub Crvena zvezda, a u košarci za Partizan. 
Kada je reč o fudbalu, Crvena zvezda je potpisala ugovor sa Telekomom od 249 miliona dinara na period od pet godina, a Vučić je precizirao da je oko 400.000 evra godišnje. 
Prema njegovim rečima, košarkaški klub Partizan je na ime donacija i sponzorstava dobio od Dunav osiguranja 155 miliona dinara, a od Komercijalne banke milion i 750 hiljada evra. Za razliku od Partizana, KK Zvezda je od Dunav osiguranja dobio 406 miliona evra, a od Komercijalne banke 450 hiljada evra, kazao je Vučić. 
-Na mene niko neće da vrši pritisak, sa mnom niko neće tako razgovarati, jezikom ucena, pretnji, sa mnom tako ne može, uđete u politiku pa se takmičite – dodao je Vučić. 
Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović I predsednik JSD Partizan i trener košarkaša Partizana Duško Vujošević već duže javno polemišu o finasiranju sportskih klubova, o tome koji je klub dobio više novca u prethodnom periodu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Džejms, Hauard, Brajant, Durant i Vejd u najboljoj petorci