nba novi logo

NBA VESTI

Pobeda San Antonija

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) jutros su odigrane samo dve utakmice i u obe uspešniji su bili gostujući timovi:
Golden Stejt – Denver 99:100 i
Dalas – San Antonio 100:109
Predvođen Petijem Milsom San Antonio je dobio teksaški derbi i tako skoro obezbedio prvu startnu poziciju u plej ofu, pošto tri utakmice pre kraja ligaškog dela takmičenja ima 61 pobedu i 18 poraza.
Drugoplasirana Oklahoma u ovom trenutku ima 57 pobeda i 21 izgubljenu utakmicu. San Antoniju je, dakle, neophodna još jedna pobeda ili jedan poraz Oklahome, da bi i teoretski u doigravanje za titulu prvaka krenuo sa prve pozicije.
Uz Milsa koji je utakmicu završio sa 26 koševa i šest asistencija, značajan doprinos pobedi „mamuza“ da je Tim Dankan sa 20 poena i 15 uhvaćenih lopti. Na suprotnoj strani najefikasniji je bio Monta Elis sa 24 koša.
U Ouklendu Denveru je pobedu doneo Kenet Farid košem pola sekunde pre isteka vremena. Iako je ubacio 18 koševa i 17 puta bio najviši u skoku, Farid nije bio i igrač utakmice. Taj epitet pripao je njegovom saigraču Timofeju Mozgovu koji je, uz 23 koša, imao čak 29 skokova, što je apsolutni rekord u broju uhvaćenih lopti ove sezone. 
Poražene „ratnike“ predvodio je Stef Kari sa 24 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Povezana vest:  EVROLIGA, TOP 16, Jovanović: Idemo u Istanbul da pobedimo