dule vujosevic par csk (2)

Vujošević: Bilo nam je bitno da se dostojno oporostimo

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je večeras posle poraza od Galatasaraja u poslednjem kolu Top 16 faze Evrolige da je ekipi bilo bitno da se na dostojan način oprosti od takmičenja. 
-Vrlo nam je stalo da branimo rejting i da na dostojan način reprezentujemo boje svog kluba. Utakmicu smo odigrali borbeno sa željom da ostavimo dobar utisak, sa željom da dobijemo njih i u ovakvom meču, kada to nama ništa ne znači što se tiče plasmana – rekao je Vujošević. 
Partizan je večeras u poslednjem, 14. kolu Grupe F Top 16 faze Evrolige poražen u Istanbulu od Galatasaraja sa 55:64. 
-Gagić nije bio u timu zbog lakše povrede i mislim da je povreda Bogdanovića, do koje je došlo na kraju utakmice, isto lakše prirode i to je jedino što nije dobro večeras. Bilo je i nekih grešaka, koje su uputstvo za ono što treba raditi na treninzima za utakmice koje predstoje – dodao je strateg crno-belih. 
Vujošević je kazao da je Galatasaraj odigrao izuzetno motivisano I da je to bilo za očekivati. 
-Oni su bili izuzetno motivisani, hala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, fanatična publika, čestitam im na pobedi i plasmanu u osam najboljih u Evropi. Velika zasluga pripada i mom kolegi treneru Atamanu. Očigledno ova odlična publika ima ono što zaslužuje kroz ovaj tim – kazao je Vujošević. 
Partizan je Top 16 fazu završio na sedmom mestu, pa je tako sezona crno-bbelih na evropskoj sceni završena. 

Povezana vest:  Debakl Radničkog protiv Krke