Partizan pobedio Unikahu

 

Unikaha – Partizan 64:72 (18:21, 11:11, 15:17, 20:23)

 

dusan_kecman_kos_par_soloU Malagi je odigrana utakmica šestog kola Evrolige a košarkaši Partizana su zabeležili novu pobedu, prvu u gostima. Savladana je Unikaha rezultatom 64:72. Iako pre puta u Španiju Trener Duško Vujošević i igrači nisu najavljivalispektakl i pobedu, već su bili rezervisani to se ipak dogodilo. Crno beli pobedili su istim rezultatom koliko je I Unikaha u beogradu pobedilaPartizan.

Krenuli su su crno-beli silovito u meč, uz prve dve dobre odbrane i poene van linije 6,25, košarkaši Partizana su nastavili sa sjajnom realizacijom u napadu i što je rezultiralo i vođstvom od 4:10. Domaćine u tom periodu nije služio šut, ali je i Partizanova odbrana odlično funkcionisala. Ubrzo su crno-beli došli i do osetnije prednosti 7:16. Nakon tajm auta koji je trazio trener Unikahe, momci u zelenim dresovima su presingom pokušali da poremete napad crno-belih, a i nešto boljim rešenjima u napadu uspeli su da serijom od 8:0 izjednače rezultat. Crno-beli su do kraja deonice uspeli da prekinu nalet tima iz Malage i da uz tri poena prednosti odu na prvi kraći odmor 18:21.

Povezana vest:  Srpske košarkašice bez plasmana na EP u Poljskoj

Druga četvrtina je počela brzom igrom oba tima uz dosta promašenih šuteva na obe strane. Prve poene u nastavku postigli su crno-beli sa linije penala. Dobrom odbranom i sjajnim prodorima košarkaši Partizana su ponovo kontrolisali igru na parketu i mini serijom od 6:0 došli do prednosti 20:27. Tim iz Malage je tu seriju prekinuo poenima iz igre i nakon dobre odbrane i trećom trojkom. Ponovo je na scenu stipila odlična odbrana Partizana, iz koje su u napadu proistekli i novi poeni za 25:32. Potom je klupi Partizana dosuđena tehnička greška, koju su domaćini polovično realizovali, a poslednji napad u toj deonici su imali crno-beli, međutim nije bilo promene rezultata, pa je na semaforu nakon dvadeset minuta igre stajalo 29:32.

Povezana vest:  Obradović: Navijači da podrže mladi tim Partizana

I početak treće deonice je doneo dosta promašaja i izgubljenih lopti na obe strane. Tu lošu seriju i jedne i druge ekipe presekli su crno-beli efektnim zakucavanjem, a nadovezala se još jedna dobra odbrana i uspešna realizacija Partizanovih spoljnih igrača za novo vođstvo od 31:38. Nakon manje pauze oko donošenja sudijske odluke, Unikaha je konsolidovala svoj napad i došla na 36:38. Nakon toga su cno-beli pogodili i drugu trojku na utakmici, a već u sledećem napadu su se nadovezali poenima iz reketa za 36:43. U toj atmosferi nastavio je Partizan sa sjajnom igrom, uspešnim prodorima i novom trojkom za prvu dvocifrenu prednost 39:49. Međutim veoma brzo domaćini su prepolovili prednost 44:49, a tome je doprinela i trojka u poslednjim sekundama napada. Do kraja ovog perioda igre, crno-beli su imali napad, a potom i slobodna bacanja, međutim promene nije bilo, u odlučujuću četrtinu su ušli sa 5 poena prednosti.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Krstić: Polako postajemo svesni šta smo uradili

Četvrti kvartal je počeo potpunom serijom lakih koševa na obe strane, crno-beli su vezali dva uspešna prodora i jednu trojku, dok su domaćini dva puta bili uspešni ispod koša. A onda su košarkaši Partizana odlično odbranili napade na svom delu terena i u sjajnim akcijama doneli novih pet poene, zakucavanjem i fantastičnom petom trojkom na meču došli do najveće prednosti u dotadašnjem delu utakmice 48:59. Nakon tajmauta, domaćini su uzvratili trojku, ali su crno-beli nastavili sa odličnom igrom, a prednost je nastavila da raste za 53:65. Sjajno su momci u crno-belim dresovima igrali do kraja utakmice, nisu dozvolili timu iz Malage da se približi, i slavili su rezultatom 64:72.

Partizan: Roberts (7 poena), Sinovec (0), Mc Calebb (10), Kecman (16), milošević (7), Rasić (5), Mitrović (0), Božić (6), Marić (12), Vesely (5), Dekić (2), Vraneš (2).