demarkus nelson cz ced

Nelson: Jako nam je teško, neću da tražim izgovore

Košarkaš Crvene zvezde Demarkus Nelson rekao je da mu je jako teško zbog poraza od Cibone u polufinalu završnog turnira Jadranske lige, kao i da neće da traži izgovore za izgubljeni meč. 
-Vredno smo se spremali, trenirali smo baš jako. Razočarani smo izuzetno… Posao koji smo cele sezone uradili, koliko god da je srca i ponosa tim pokazao tokom cele sezone da ne uspemo večeras…loše je da ne uspemo – rekao je emotivni Nelson posle meča. 
Cibona je pobedila 75:70, a vodila je sve vreme. 
-Morate čestitati Ciboni. Imali su bolji plan, bolje su ga izveli… U napadu smo bili statični, u odbrani nismo bili kako treba. Ništa nas nije išlo, ali smo ipak imali šanse na kraju – rekao je američki internacionalac. 
Zvezda je u finišu imala šansu da preokrene rezultat, ali je Nelsonu ispala lopta kada je krenuo u napad kad je njegov tim imao priliku da izjednači. 
-Neću da tražim izgovore – Otvorio se prostor, potrčao sam, oni su ga zatvorili. Jaka Blažič je bio otvoren, sa obe noge na zemlji i moj posao je da mu dodam loptu. Bilo je kontakta, ne znam da li je bilo faula. Moj posao je da mu dodam loptu – rekao je Nelson.
Novinare je zanimalo da li se Zvezda možda uplašila pobede. 
-Nismo se uplašili pobede. Za ovo smo trenirali, za ovo smo se spremali, mnogo smo ovo želeli. Doveli smo sebe u najbolju poziciju, završili smo kao prvi, uradili smo sve što smo mogli. ‘Fajnal for’ je takav, jedna utakmica se izgubi i sve pada u vodu. Igrali smo užasno. Jednostavno govoreći. Njihov plan je bio da eksploatišu našu odbranu pik en rola, što je naša slabost… Grešili smo u tome. Oni imaju dobre igrače, naterali su nas da platimo cenu – rekao je Nelson. 
Američki plejmejker kazao je i da je pomalo razočaran navijačima, posle novinarskog pitanja o podršci i o tome da li je tim želeo da je Arena bila puna. 
-Ne znam. Možda bi nam onda zviždalo 25.000 ljudi. Ne igramo za publiku, igramo za sebe, za igrače u svlačionici. Sve počinje sa igračima i trenerima i upravom. Volimo naše navijače, ali oni ne mogu da dobiju utakmicu za nas, nikada nisu mogli i nikada neće dobiti utakmicu za nas – kazao je. 
-Iskreno, malo sam razočaran u naše navijače. Momci su igrali jako vredno, svi su igrali sa srcem, niko nije odustao. Igrali smo užasno, ali sam razočaran što su nam zviždali. Naši navijači treba da pokažu srce i ponos i kada gubimo. U redu je da nam zvižde ako odustanemo ili se ne trudimo, ali to smo pokazali. Malo sam razočaran, nisam navikao za to. Svi igraju sa srcem, igrači su tu lično doživelia – rekao je Nelson. 

Povezana vest:  Počinje takmičenje u Superligi Srbije