vujosevic gricka nokteFAJNAL 4 ABA LIGA
Vujošević: Neuspeh koji će imati značajne posledice

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle večerašnjeg poraza od Cedevite u polufinalu Jadranske lige da su crno-beli doživeli veliki neuspeh koji će imati značajne posledice.
-Cedevita je bila više tim od nas. Mi smo imali više šuteva za tri ili dva poena, smejali se drugima što tako igraju, a najvažniju utakmicu odigrali smo upravo tako. Loše smo počeli, ali polako stigli. U trenutku kad smo vodili sa 11 poena imali smo još tri faula do bonusa, nismo iskoristili takvu situaciju kada se lomi utakmica. Nismo imali selekciju šuta i čvrstinu u odbrani. Jako težak poraz, videćemo koje će sve posledice da budu – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare posle meča u Areni.
On je naveo da mu je ovo jedan od najtežih poraza u karijeri i priznao da će mu biti još teže.
-Dobijali smo mi utakmice još srećnije nego ovo. Imali smo meč pod kontrolom, stvar je bila tehnike da se duel privede kraju. Hvala publici, prepoznala je važnost susreta – kazao je trener Partizana.
Cedevita je večeras slavila „trojkom“ Nolana Smita u poslednjoj sekundi sa 81:79 i osigurala plasman u Evroligu, dok je Partizan ostao bez elitnog takmičenja.
-Cedevita je tim sa dosta igrača koji mogu da daju koš kada je egal. Bili su psihički rasterećeniji, igrali u gostima, nije im zavisila egzistencija. Plašio sam se ovakvog kraja kada smo ispustili veliku razliku – zaključio je Vujošević.
Košarkaš Partizana ALeksandar Pavlović takođe je rekao da mu je ovo najteži poraz u karijeri.
-Zaslužila je Cedevita pobedu. Mi smo sporije počeli, stigli i poveli 11 razlike. To smo olako ispustili i izgubili. Dali smo maksimum, ali neke stvari smo mogli bolje da odradimo. Teško mi je sve ovo palo – rekao je Pavlović koji je u karijeri igrao i finale NBA lige u dresu Klivlenda.
U finalu završnog turnira Jadranske lige u nedelju će se u Areni sastati dva zagrebačka kluba, Cedevita i Cibona.

Povezana vest:  Zvezdini košarkaši ubedljivi u Skoplju

PHOTO: ATAIMAGES/Antonio Ahel