partizan ekipa tuga (1)FAJNAL 4 ABA LIGA
Tepić i Gagić: Izgubili smo na plus 11

Košarkaši Partizana Milenko Tepić i Đorđe Gagić ocenili su da su večeras izgubili od Cedevite u polufinalu završnog turnira Jadranske lige zato što nisu uspeli da prelome utakmicu kada su vodili u poslednoj četvrtini.
-Izgubili smo utakmicu na ‘plus 11’, kada smo imali tri faula do bonusa, a nismo znali da iskoristimo. Napravili smo mnogo gluposti, oni su pogodili teške šuteve i verovatno u finišu bili rasterećeniji, kada su vratili pritisak na nas. Poslednji šut je sreća. Ušla je a nije morala. Možda je baš zbog svih naših šansi moralo tako da bude – rekao je Tepić novinarima u Areni.
Partizan je izgubio 81:79 pošto je primio trojku sa skoro pola terena u poslednjoj sekundi utakmice.
-Morali smo na ‘plus 11’ pet minuta do kraja da rešimo meč. Posle je bila kocka kad se igra na jednu loptu, a otišla je na Cedevitinu stranu… Jeste teško… ali, bez obzira na sve, treba da dignemo glave. Sezona nije završena. Treba da se borimo do kraja i odigramo šta treba na najbolji način. Ovo nije uobičajena situacija za Partizan… Treba to prevazići, dići glave gore i, ako je to moguće, izaći jači – rekao je Tepić.
Gagić je s novinarima razgovarao drhtavim glasom, što nije uobičajeno za njega. Centar Partizana je pri tom vođstvu napravio namernu ličnu grešku, posle koje je Cedevita pogodila oba penala, a onda i postigla trojku.
-Izgubili smo na 11 razlike. Nismo smeli to da dozvolimo… Nismo smeli ni u kom slučaju da im dozvolimo da stignu tih 11 razlike. Ovo su jako teške utakmice, igraju se na jednu loptu, a mi smo ispustili 11. Nije presudila ta trojka, već trojka na 11 razlike, posle mog namernog faula. Nisam ja tad hteo da napravim namerni faul, to je bilo u žaru borbe, a dosuđen je namerni… Moram da čestitam Cedeviti na zasluženoj pobedi – rekao je Gagić.
-Treba iz ovih stvari izvući koliko je moguće dobrih stvari i da završimo ovo kako treba i kako dolikuje. Da se borimo sledeće sezone za Evroligu – dodao je Gagić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Golden Stejt bliži tituli

PHOTO: ATAIMAGES/Antonio Ahel