dirk novicki dalas

NBA VESTI

Toronto pobedio Bruklin, a San Antonio Dalas 

Košarkaši Toronta pobedili su u noći između srede i četvrtka na svom parketu Bruklin sa 115:113 I tako došli do prednosti od 3:2 u četvrtfinalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige. S druge strane, na Zapadu je San Antonio je prilično lako savladao Dalas sa 109:103 i poveo sa takođe 3:2 u seriji, dok Hjuston je uspeo da smanji na 2:3, pošto je savladao Portland sa 108:98. 
Toronto je protiv Bruklina umalo prokockao svoju najveću prednost u plej-of seriji od 26 poena, ali je na kraju ipak uspeo da zabeleži trijumf i dođe nadomak plasmana u polufinale plej-ofa. Reptorsi su početkom poslednje deonice imali 24 poena prednosti, ali je Bruklin serijom 32:8, koju su predvodili Džo Džonson i Mirza Teletović, tu prednost anulirao i stigao do izjednačenja, međutim, s druge strane bio je izuzetno raspoloženi Kajl Lovri, koji je povratio svoju ekipu u život. 
Lovri je postigao 36 poena i zabeležio šest asistencija, a Demarkus Deroszan postigao je 23. Njujoršku ekipu predvodio je Džonson sa 30 poena i pet skokova I Teletović sa 17 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok je Deron Vilijams bio nadomak „dabl-dabl“ učinka od 13 poena i devet asistencija. 
Šesti meč igraće se u noći između subote i nedelje u Njujorku.  San Antonio je u Teksasu iskoristio prednost domaćeg terena i ponovo poveo seriji protiv Dalasa. 
Sparsi su gotovo tokom celog meča imali prednost, a do trijumfa predvodili su ih Toni Parker, Tim Dankan i Tijago Spliter. Dankan i Spliter imali su „dabl-dabl“ učinke, dok je Parker bio najefikasniji u pobedničkom timu. 
Spliter je postigao 17 poena i zabeležio 12 skokova, dok je Dankan ubacio poen manje, a Parker je postigao 23 poena. Manu Đinobili dodao je 19. U ekipi Dalasa Dirk Novicki odigrao je svoj najbolji meč u plej-ofu još od 2012. godine, pošto je postigao 26 poena i imao 15 skokova, dok je Vins Karter bio najefikasniji sa 28. 
Dalas će u noći između subote i nedelje dočekati na svom terenu San Antonio u šestoj utakmici četvrtfinala plej-ofa. Hjuston je do pobede na svom parketu došao najviše zahvaljujući raspoloženom Dvajtu Hauardu, koji je zabeležio „dabl-dabl“ učinak od 22 poena i 14 skokova, dok je Džeremi Lin postigao 21, a Čendler Parsons dodao jedan manje. 
U ekipi Portlanda istakao se Vesli Metjus sa 27 poena, dok je Demjen Lilard postigao jedan manje uz osam skokova i sedam skokova. Šesti meč ova dva rivala igraće se u noći između subote I nedelje, a domaćin susreta biće Portland.

Povezana vest:  FAJNAL FOR, EVROLIGA, Janakis veruje da ga Partizan neće ponovo iznenaditi