fmp partizanPartizan teško do pobede protiv FMP-a, incidenti u Železniku (FOTO)

Košarkaši Partizana savladali su večeras na gostujućem terenu u Železniku ekipu FMP-a sa 70:63 (16:18, 15:23, 25:8, 14:14), u utakmici 6. kola Superlige Srbije.
Crno-beli su do pete pobede došli posle preokreta, nakon što je FMP pružio neočekivano snažan otpor u prvom poluvremenu i otissao na odmor sa 10 poena visska (41:31). Iako oslabljen neigranjem Bogdana Bogdanovića, Saše Pavlovića i Dejana Muslija, Partizan je u nastavku meča ipak opravdao ulogu favorita i nakon velike borbe ostvario trijumf, ponajviše zaslugom efikasnog Davisa Bertansa.
Pobednički sastav do uspeha su predvodili Bertans sa 26, Milutinov sa 17 i Dalo sa 10 poena, dok su kod domaćina najefikasniji bili Gudurić sa 11 i Dobrić sa 10.
Utakmicu su obeležili incidenti sredinom treće četvrtine, kada je igrač domaćina Smiljanić odgurnuo Lovernja, a potom je nakon ulaska u teren Dunjerskog, takođe košarkaša FMP-a, nastao opšti metež.
Gužva je raščissćena nakon par minuta, ali je potom došlo do „duela“ između sportskog direktora FMP-a Vlade Mitrovića i trenera Partizana Duška Vujoševića, koji su se međusobno odgurivali.
Utakmica je nastavljena tek posle desetominutnog prekida, a sudije su dodelile diskvalifikujuće greške akterima incidenta, Smiljaniću i Lovernju, kao i Mitroviću i Vujoševiću, koji su morali van terena.
Od 19 sati igraju Mega Vizura i Radnički Kragujevac.
Odigrano juče: Crvena zvezda – Crnokosa 109:68, Borac – Metalac 79:61.

Povezana vest:  Srbija igra za treće mesto

{vsig}FMP_PARTIZAN{/vsig}

PHOTO: ATA IMAGES/Antonio Ahel