covic arena kzn

Čović: Favoriti smo da dobijemo organizaciju kvalifikacija

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da je taj košarkaški klub favorit da dobije organizaciju kvalifikacionog turnira za Evroligu sledeće sezone. 
-U skladu sa dogovorom koji smo imali Zvezda je favorit da dobije organizaciju. Dobio sam saglasnost i podršku ljudi iz Jadranske lige. Očekujem da ne promene svoja mišljenja, pošto su malo bili skloni tome – rekao je Čović novinarima na Malom Kalemegdanu. 
Zvezda je eliminisana u polufinalu regionalnog takmičenja od Cibone I nije se direktno plasirala u Evroligu, već će do nastupa morati da dođe kroz kvalifiakcije. 
-Poslaćemo Evroligi dopis u kome želimo da budemo organizatori kvalifikacija. Ne interesuje nas da li će Cibona ići ili neće, Zvezda je izborila kvalifikacije i u skladu sa onim što je razgovarano sa Bertomeuom, ljudima iz grada i republike, obratićemo se Evroligi radi organizacije kvalifikacija – kazao je Čović. 
Prema Čovićevim rečima, grad Beograd će poslati pismo u kojem podržava kvalifikacioni turnir za Evroligu. 
-Beograd će poslati pismo o namerama, da podržava kvalifikacioni turnir i da ulazi u kandidaturu za organizaciju fajnal-fora. Mislim da fajnal-for Evrolige ne može biti realan 2015. godine, ali može biti 2016. – kazao je Čović. 
On je dodao da su se čelnici Evrolige tokom završnog turnira Jadranske lige uverili u organizacione kapacitete Beograda i Srbije. 
-Sigurno je da Arena neće biti prazna, kao kada su Hrvati igrali između sebe. Zvezdi su potrebne samo tri dobre utakmice i tri dobre pobede u kvalifikacijama da bi sledeće sezone igrala tamo gde joj je mesto, u Evroligi – rekao je Čović. 
Prema njegovim rečima, odluka o domaćinstvu kvalifikacionog turnira za Evroligu biće doneta krajem jula. 

Povezana vest:  Lazić: Nisam svestan rekorda, ali sam ponosan