nba novi logo

NBA VESTI

Oklahoma i Indijana stigli do izjednačenja

U nastavku polufinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Oklahoma je jutros savladala Kliperse sa 112:101 (37:28, 24:28, 33:21, 18:24) i izjednačila rezultat na 1:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Do izjednačenja (1:1) došlo je i u polufinalnoj seriji Istočne konferencije pošto je Indijana pobedila Vašington sa 86:82 (23:23, 20:22, 25:19, 18:18).
Utakmica u Oklahomi protekla je u znaku Kevina Durenta i Rasela Vestbruka koji su kombinovano postigli 63, od ukupno 112 koševa domaćina.
Najkorisniji igrač ligaškog dela šampionata (MVP) Durent utakmicu je završio sa 32 poena, 12 skokova i devet asistencija, dok je njegov saigrač Vestbruk ostvario treći „tripl-dabl“ učinak u plej ofu, a ukupno 12. u karijeri. Uz 31 koš, Vestbruk je deset puta bio najviši u skoku i ostvario isto toliko asistencija.
U poraženim Klipersima čak šestorica igrača imalo je dvocifren košgeterski učinak a predvodio ih je Džej Džej Ridik sa 18 poena. Njemu uz rame bio je Kris Pol sa 17 koševa i 11 asistencija.
Serija se sada seli u Los Anđeles gde će se odigrati naredne dve utakmice. Prva od njih već u noći između petka i subote.
U Indijanapolisu čentralna figura utakmice, mimo svih očekivanja, bio je Roj Hibert. Na prethodnih sedam utakmica plej ofa Hibert je postigao ukupno 29 koševa, a jutros protiv Vašingtona samo poen manje – 28!
Pored toga što je bio najefikasniji akter utakmice Hibert je sa devet uhvaćenih lopti bio i najbolji skakač Indijane.
Na suprotnoj strani najjači utisak ostavio je Marćin Gortat sa 21 košem i 11 skokova.
Vizardsi se u svakom slučaju zadovoljni vraćaju u Vašington pošto su od dve utakmice u Indijanapolisu jednu dobili čime su anulirali prednost domaćeg terena protivnika.
Naredne dve utakmice igraju se u Vašingtonu, a prva od njih u noći između petka i subote.

Povezana vest:  NBA VESTI, Boston posle drame pobedio Njujork