muta partizan radnicki

Pionir iskazao bunt protiv pravila oblačenja

Učesnici utakmice Partizan – Radnički pobunili su se danas u Beogradu simbolički protiv pravila Košarkaške lige Srbije o skidanju sakoa, a pritom i dobro zabavili publiku u Pioniru. Trener Partizana Duško Vujošević ranije je već bio kažnjen zbog toga što je skidao sako, što je pravilo koje je počelo da se primenjuje od polovine ove sezone u Super ligi. 
Vujošević je sako večeras skinuo u 15. minutu. Sudija Ilija Belošević ga je opomenuo, trener je odmahnuo rukom i dobio ovacije publike. Oko 1.500 prisutnih gledalaca počelo je tada da skandira treneru Radničkom i bivšem strategu Partizana Miroslavu Nikoliću da se skine. Popularni „Muta“ je prvo odmahnuo i pokazao rukama da nema novca, ali je posle ipak skinuo svoj sako i dobije ovacije publike. 
Navijači su potom pozvali i sportskog direktora Partizana Dragana Todorića da skine sako, što je on i učinio, a onda mu se priključila i ceo stručni štab Partizana. 
Publika se već tada dobro zabavljala, a onda su pozvali i novinara SOS Kanala Vladana Tegeltiju da se skine. On je nosio majicu, ali se skinuo do pojasa i takođe dobio ovacije. Tegeltija se ubrzo obukao i nastavio da prati meč, a publika i učesnici su ovako iskazali bunt protiv pravila o oblačenju. 

Povezana vest:  SP TURSKA 2014, Košarkašice Srbije pobedile Kubu za četvrtfinale SP

Ove sezone je opomenut i trener Crnokose Blagoja Ivić zbog nošenja farmerki. 

partizan radnicki 1