dule vujosevic par csk (2)

Partizan uputio žalbu zbog kažnjavanja Vujoševića

Košarkaški klub Partizan uputio je danas žalbu predsedništvu Udruženja klubova košarkaške lige Srbije na odluku o kažnjavanju trenera Duška Vujoševića zbog neprikladnog odevanja tokom utakmice.
Vujoševiću je zbog skidanja sakoa na utakmici sa Mega Vizurom prošle nedelje izrečena novčana kazna od 34.500 dinara, a trener crno-belih isto to je uradio i na jučerašnjem meču protiv Radničkog.
Partizan je na klupskom sajtu izdao saopštenje u kojem navodi da direktor takmičenja Dragan Gogić donosi odluke prema sopstvenom nahođenju i da takvi stavovi mogu da imaju dalekosežne posledice.
-Stvara se utisak da Partizan i njegov trener nisu poželjni u košarkaškoj ligi Srbije. Obaveza direktora takmičenja je da isključivo primenjuje propozicije takmičenja, a osoba koja obavlja tu funkciju nema pravo da samostalno utvrđuje biće prekršaja, a potom pri takvom stanju stvari izriče kazne prema svom nahođenju – stoji, između ostalog, u saopštenju KK Partizan i dodaje da je odluka o kažnjavanju Vujoševića zato što je skinuo sako za vreme utakmice „doslovno neverovatna“.
-Da li je potrebno da predsedništvu UK KLS dostavimo desetine snimaka sa utakmica svih klubova Evrolige kako bi videli da u mnogim situacijama treneri skinu sako (koji obavezno imaju na početku i kraju utakmice i na konferenciji za štampu), te da je Vujošević to činio na svakoj utakmici Evrolige. Skidanje sakoa ni po jednom kriterijumu nije neprikladno odevanje i ne može se tako označiti – ističe se u saopštenju crno-belih.
Partizan predlaže predsedništvu UK KLS da se hitno sastane i donese odluku po ovoj žalbi, te jasno stavi do znanja direktoru lige koje su granice njegovih ovlašćenja i „pouči ga o neophodnosti da donosi korektne odluke zasnovane na propozicijama takmičenja“ onako kako one glase, a ne na osnovu „neverovatnih tumačenja inače jednostavnih propozicija“.
-Predlažemo predsedništvu UK KLS da poništi odluku direktora lige Gogića o kažnjavanju trenera Vujoševića zbog toga što je za vreme utakmice skinuo sako – poručio je KK Partizan.
Pored Vujoševića, na jučerašnjoj utakmici Partizan – Radnički sakoe su skinuli sportski direktor crno-belih Dragan Todorić i pomoćni trener Petar Božić, kao i trener Kragujevčana Miroslav Nikolić.

Povezana vest:  EVROLIGA, Zvezda pobedom nad Valensijom do Top 16 faze Evrolige