fmp cz

Zvezda ubedljivo pobedila FMP

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su danas u Železniku FMP sa 87:65 (31:16, 22:13, 18:16, 16:20), u prvoj utakmici devetog kola Superlige Srbije i zadržali maksimalni učinak u tom takmičenju. Zvezda je prva na tabeli sa svih devet pobeda, dok je FMP, koji je pretrpeo šesti uzastopni poraz, šesti na tabeli sa dve pobede i sedam poraza. 
Trener crveno-belih Dejan Radonjić pružio je priliku svim igračima ni svi su se upisali među strelce. Najefikasniji je bio Marko Simonović sa 18 poena i pet skokova, Raško Katić ubacio je 16 poena uz četiri skoka, Jaka Blažič dodao je 11 poena, a Boban Marjanović devet poena i devet skokova. U ekipi FMP-a najefikasniji je bio Đorđe Kaplanović sa 15 poena i sedam skokova, a po 12 poena dodali su Filip Čović i Brano Đukanović. 
Ekipe su do sredine prve četvrtine bile izjednačene, ali su igrači Zvezde posle dobrog šuta za tri poena uspeli da se „odlepe“, a kako je utakmica odmicala uvećavali su prednost. U sledećem kolu, u subotu, Zvezda će na svom terenu igrati protiv Mega Vizure, a FMP u Čačku protiv Borca. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Poraz Atlante, pobeda Minesote