nba novi logo

NBA VESTI

Indijana povela protiv Majamija

Na startu finala plej ofa Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Indijana je jutros u Indijanapolisu savladala Majami sa 107:96 (30:24, 25:21, 28:25, 24:26) i povela sa 1:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Prednost domaćeg terena u startnom meču finala plej ofa Istoka Indijana je materijalizovala zahvaljujući, pre svega, triju Pol Džordž, Roj Hibert, Dejvid Vest koji je ubacio više od polovine poena svog tima (62).
Sa 24 koša Džordž je bio najefikasniji pojedinac tima iz Indijanapolisa, pri čemu je sedam puta asistirao saigračima. Učinak Hiberta iznosio je 19 poena i devet uhvaćenih lopti, dok je Vest utakmicu završio sa 19 koševa i sedam skokova.
Pored pomenutog trija, dvocifren košgerski učinak u pobedničkom timu imali su još Lens Stivenson, Džordž Hil i Si Džej Votson. Prvi među njima, Stivenson, ubacio je 18, Hil 15, a Votson 11 poena.
Na suprotnoj strani, pak, raspoloženi za igru bili su samo Dvejn Vejd i Lebron Džejms. Vejd je postigao 27, a Džejms 25 koševa. Džejms je, uz to, imao i deset skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte.
Naredna utakmica ovih rivala igra se u noći između utorka i srede, takođe u Indijanapolisu.
Večeras startuje i finalna serija Zapadne konferencije u kojoj San Antonio dočekuje Oklahomu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Završen ligaški deo, počinje plej of