nba novi logo

NBA VESTI

Majami izjednačio na 1:1

U drugoj utakmici finala plej ofa Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Majami je jutros u Indijanapolisu savladao Indijanu sa 87:83 (20:21, 21:16, 21:26, 25:20) i izjednačio rezultat na 1:1 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Tri četvrtine utakmice u Indijanapolisu Lebron Džejms i Dvejn Vejd delovali su nezainteresovano, iako ulog nije bio mali. Zajedno postigli su ukupno 23 poena što je daleko od njihovog uobičajenog učinka za isti period. Posledica njihove nonšalancije bilo je vođstvo Indijane 63:62 uoči poslednjeg dela susreta.
Videvši da je vrag odneo šalu preuzeli su konce u svoje ruke, a najbolja ilustracija njihovog izdanja u odlučujućih 12 minuta vidi se u činjenici da su od ukupno 25 koševa Majamija sami postigli 22! Ili, samo poen manje nego što su ubacili u prethodne tri četvrtine.
Njihova angažovanost posebno je došla do izražaja posle vođstva Indijane 75:72, pet i po minuta pre kraja utakmice. Serijom 10:0, u kojoj je Džejms postigao šest, a Vejd četiri poena, Majami je preokrenuo tok meča i na kraju došao do brejka kojim je anulirao prednost domaćeg terena Indijane u eventualnoj „majstorici“.
Vejdova konačna statistika iznosila je 23 koša, pet skokova i pet asistencija, dok je pored Džejmsovog imena stajalo 22 poena, sedam uhvaćenih lopti, šest asistencija, tri „rampe“ i dve ukradene lopte.
Na suprotnoj strani najjaci utisak ostavio je Lens Stivenson sa 25 koševa i sedam skokova.
Serija se sada seli u Majami gde će biti odigrane dve naredne utakmice, od kojih prva u noći između subote i nedelje.

Povezana vest:  Partizan već zna moguće rivale u Top 16