Tim Duncan

NBA VESTI

San Antonio ubedljivo do 2:0 protiv Oklahome

Košarkaši San Antonija poveli su sa 2:0 u finalu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, pošto su u noći između srede i četvrtka na svom terenu ubedljivo savladali Oklahomu sa 112:77. 
Oklahoma je jedino u prvoj četvrtini parirala domaćoj ekipi, da bi već na kraju druge San Antonio došao do 14 poena prednosti, a pobednik je i definitivno odlučen u trećoj deonici koju su Sparsi dobili rezultatom 33:18. San Antonio je do pobede predvodio Toni Parker sa 22 poena, dok je Deni Grin ubacio poen manje, uz sedam postignutih trojki iz 10 pokušaja. 
Tim Dankan je na terenu proveo 29 minuta, što mu je bilo dovoljno da zabeleži 153. „dabl-dabl“ učinak u karijeri u plej-ofu (14 poena I 12 skokova). On njega je sada jedino bolji Medžik Džonson, kome je to pošlo za rukom na 157 utakmica. 
U poraženoj ekipi, koja je igrala bez Serža Ibake, najbolji su bili Kevin Durent i Rasel Vestbruk sa po 15 postignutih poena. 
Njih dvojica su imala veoma loš procenat šuta, pošto su pogodili tek 13 puta iz 40 pokušaja. Durentu je ovo bila tek peta utakmica, od 69 koliko ih je do sada odigrao u plej-ofu, u kojoj je postigao manje od 20 poena. 
Koliko je San Antonio bio dominantan, a Oklahoma nemoćna, govori I podatak da su se Vestbruk i Durent dva minuta pre kraja treće četvrtine preselili na klupu i tamo ostali do kraja meča. Ove dve ekipe su i 2012. godine igrale u finalu konferencije. I tada je San Antonio poveo sa 2:0 u seriji, ali je Oklahoma potom vezala četiri pobede i otišla u veliko finale. 
Naredni, treći meč finala konferencije, igra se u Oklahomi u noći između nedelje i ponedeljka. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Vašingtona i Memfisa