cz partizan zeleznikPartizanu derbi i prvo mesto pred plej-of
 
Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Železniku, posle produžetka, ekipu Crvene zvezde sa 82:78 (24:15, 16:14, 9:17, 21:24, 12:8) u derbi utakmici 12. kola Superlige Srbije i obezbedili prvo mesto pred plej-of.
Crno-belima je to bila 11. pobeda u šampionatu, dok je Crvena zvezda upisala treći poraz u šampionatu. Do kraja takmičenja ostala su dva kola, a u slučaju istog broja pobeda i poraza Partizan će biti u prednosti zbog bolje koš-razlike u međusobnim duelima sa Zvezdom.
Junak večerašnjeg trijumfa Partizana bio je kapiten Žofri Lovernj koji je postigao poslednja tri, ispostaviće se, ključna poena u završnici produžetka. Na visini zadatka bio je i Bogdan Bogdanović koji je ubacio važnu „trojku“ pre toga.
Crno-beli su u dodatnih pet minuta ušli oslabljeni bez do tada najboljeg igrača Saše Pavlovića koji je izašao iz igre zbog pet ličnih grešaka.
Izabranici Duška Vujoševića mogli su do pobede i u regularnom toku meča, ali je Bogdan Bogdanović pogodio samo jedno slobodno bacanje za 70:70, a potom su se igrači Zvezde spetljali i izgubili loptu.
Partizan je vodio tokom većeg dela meča, ali se u poslednja tri minuta Zvezda, zahvaljujući izuzetno raspoloženom Jaki Blažiču i Čarlsu DŽenkinsu potpuno vratila u igru.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Bogdanović sa 24 poena, Pavlović je postigao 20, a Lovernj 12. U timu Zvezde Blažič je ubacio 22 poena, a Boban Marjanović 13.
Nekoliko minuta uoči početka utakmice grupa navijača Partizana gađala je pirotehničkim sredstvima rivalske navijače, a nekoliko petardi palo je i u blizini novinarskih mesta. Na sličan način poneli su se i navijači Zvezde po završetku meča, kada su bakljom gađali igrače Partizana dok su slavili pobedu.
Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Pobede Vojvodine i FMP