cz partizan zeleznik

Crvena zvezda: Bili smo primorani da igramo u Železniku

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je utakmicu visokog rizika protiv Partizana kao domaćin bio primoran da odigra u dvorani i Železniku. Crveno-beli navode da su morali da reaguju nakon što je Partizan kritikovao organizaciju utakmice Superlige Srbije, koja je u subotu završena pobedom crno-belih posle produžetka (82:78).
-Predstavnici Partizana sada kritikuju organizaciju meča, tvrde da zbog kapaciteta hale nije bezbedno igrati derbi, a nijednim svojim gestom nisu želeli da utiču i olakšaju organizaciju utakmice visokog rizika i time je učine bezbednijom. Iako su predstavnici Crvene zvezde na sastanku za bezbednost tražili da se utakmica igra bez gostujućih navijača, kako bi se predupredile nemile scene i eventualni incidenti, predstavnici Partizana su to izričito odbijali, zahtevajući da njihovi navijači moraju da budu u dvorani – navodi se na sajtu crveno-belih.
Crvena zvezda ističe da su crno-beli time jasno pokazali „koliko su bili spremni na kooperativnost, koliko su bili nedorasli situaciji, a sada još sebi daju za pravo da kritikuju druge“.
-Krajnje licemerno. Svima treba da bude jasno da su KK Crvena zvezda i bezbednosne službe učinile maksimum da utakmica protekne u najboljem redu, a da su incidente izazvali i započeli navijači Partizana ubacivanjem topovskih udara na teren. Pravo pitanje je kako su pirotehnička sredstva uopšte uneli u dvoranu i zašto su na poluvremenu predstavnici policije pretresali torbe sa medicinskom opremom KK Partizan. Šta im je u tome bilo sumnjivo? – dodaje se u saopštenju i ističe da „po sistemu napad je najbolja odbrana po ko zna koji put Partizan u svom saopštenju pokušava sebe da predstavi kao žrtveno jagnje kritikujući kazne“.
Crvena zvezda još navodi da do glavnog sudije „očigledno nisu dospele ni najgore psovke koje mu je uputio Duško Vujošević u svom maniru“.
-Očigledno je da i dalje postoji strah od bahatog ponašanja i terora koji je nad sudijama godinama sprovodio Vujošević, pa arbitri i dalje idu linijom manjeg otpora. Takođe, u svom obraćanju javnosti Partizan je ponovo želeo svima da stavi do znanja da on više ne kontroliše direktora lige kao što je to bio slučaj godinama unazad kada su tu funkciju obavljali njegovi osvedočeni poslušnici poput Predraga Bojića, Tihomira Bubala i Slobodana Jelića. Sadašnjeg direktora lige izabrala je ogromna većina klubova, a Partizanu je po volji samo onaj koji je u službi njegove koristi – zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.
Direktor košaške lige Srbije Dragan Gogić kaznio je danas Crvenu zvezdu igranjem jedne utakmice bez publike i novčano ukupno sa 379.500 dinara zbog incidenata na večitom derbiju, a Partizan sa 402.500 dinara.

Povezana vest:  NBA VESTI, Atlanta pobedila San Antonio i izborila mesto u plejofu