partizan radnicki 2

Partizan pobedio Mega Vizuru

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu Mega Vizuru sa 92:82 (20:22, 23:18, 20:22, 29:20) u utakmici poslednjeg, 14. kola Superlige Srbije. Utakmica u Hali sportova nije imala rezultatski značaj ni za jednu ekipu, pošto je i pre ovog duela bilo poznato da će Partizan ligaški deo takmičenja završiti na prvom, a Mega na trećem mestu. 
U ekipi Partizana istakao se Žofri Lovernj sa 20 poena i sedam skokova, dok je Bogdan Bogdanović postigao 19. Najefikasniji u Mega Vizuri bio je Vasilije Micić sa 17 poena, dok je najzapaženiju ulogu imao Nikola Jokić sa „dabl-dabl“ učinkom od 16 poena i 10 skokova. 
Utakmica u Hali sportova bila je rezultatski neizvesna sve do poslednjih sedam minuta susreta, kada je Partizan preko Bogdanovića uspeo da se „odlepi“ najpre na šsest poena prednosti (74:68), a potom i u samoj završnici na maksimalnih plus 13 (92:79). 
Partizan je ligaški deo takmičenja završio na prvom mestu, pa će se u plej-ofu sastati sa Radničkim iz Kragujevca, koji je nešto ranije večeras pobedio Borac sa 83:81. S druge strane, Mega će u polufinalu plej-ofa Superlige igrati protiv Crvene zvezde. 

Povezana vest:  Vujošević: Rezultati Cedevite su u najvećem neskladu