nba novi logo

NBA VESTI

Pobeda San Antonija na startu finalne serije

Na startu finala plej ofa američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je jutros na svom terenu savladao Majami sa 110:95 (26:20, 28:29, 20:29, 36:17) i poveo sa 1:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.
Početkom poslednje deonice susreta Majami je imao sedam poena prednosti (86:79) i, činilo se, bio na najboljem putu da već na startu finalne serije napravi brejk.
Usledila je, međutim, sjajna završnica domaćina koji je „trojkama“ preokrenuo rezultat i na kraju stigao do vredne pobede.
Možda bi utakmica imala drugačiji tok da najbolji pojedinac meča Lebron Džejms, četiri i po minuta pre kraja, nije morao da napusti teren zbog grčeva leve noge koji su se proširili na skoro celu levu stranu tela. Do tog trenutka Džejms je sa 25 koševa bio najefikasniji akter susreta i u najvećoj meri kontrolisao dešavanja na terenu.
Izlaskom Džejmsa postala je to potpuno drugačija utakmica u kojoj su košarkaši San Antonija „dalekometnom artiljerijom“ dotukli protivnika. Od šest „trojki“ koliko je domaćin pogodio u završnici, tri su „ručni rad“ Denija Grina.
Podatak da je San Antonio od 17 napada u finisu meča 13 materijalizovao, najbolje ilustrije efikasnost tima i nemoć odbrane Majamija.
Uz Tima Dankana, koji je utakmicu završio sa 21 poenom i deset skokova, pohvale u pobedničkom timu zaslužuju još Toni Parker sa 19 koševa i osam asistencija, Emanuel Đinobili sa 16 poena i 11 asistencija i već pomenuti Grin sa 13 koševa.
Na suprotnoj strani, uz Džejmsa, istakli su se Dvejn Vejd sa 19, Kris Boš 18 i Rej Alen sa 16 koševa.
Naredna utakmica, takođe u San Antoniju, igraće se u noći između nedelje i ponedeljka.

Povezana vest:  Olimpija pobedila Zadar u gostima