Momir MilatovicMilatović: Crna Gora favorit protiv Finske

Finska nije reprezentacija koja može zapretiti crnogorskim košarkašicama, ali se mora ozbiljno shvatiti, kazao je seletor ženske košarkaške reprezentacije Momir Milatović.
Crna Gora i Finska odigraće jutra na Cetinju utakmicu trečeg kola D grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje ce naredne godine biti odigrano u Mađarskoj i Rumuniji.
Milatović je kazao da je crnogorska reprezentacija pobedama protiv Njmačke napravila veliki posao.
On je pohvalio igru u odbrani u Hagenu, navodeći da je odnos bio „za desetku“.
-Nadam se da će nam utakmice sa Finskom pomoći da napravimo uvertiru za duele sa Ukrajinom. Finska u ovom trenutku nije protivnik koji može da nam zapreti, ali ga ne smemo neozbiljno shvatiti. Treba zadržati formu za Ukrajinu, jer je pokazala da je ozbiljna ekipa – rekao je Milatović.
On je kazao da je uveren da njegova selekcija nece potceniti nikoga, pa ni Finsku.
-Mi smo ekipa koja nikoga neće potcenjuje, u takvom smo sistemu rada da je odnos prema reprezentaciji i igri za svaku pohvalu. Siguran sam da nece doći do opuštanja. Usjeli smo da dođemo do željene čvrstine u odbrani, koja ce nas karakterisati u buducćosti, na Evropskom prvenstvu- rekao je Milatović.
On je kazao da će mnogo zavisiti i od dvomeca Nemačke i Ukrajine i da će nakon tih duela steći potpunu sliku o snazi ukrajinskih košarkašica.
-Veoma je bitno da dobijemo obe utakmice sa Ukrajinom, što bi nam donijelo prvo mesto u grupi i bolju poziciju na žrebu za šampionat – rekao je Milatović.
On je naglasio da je Ešaja Marfi veliki dobitak ovih kvalifikacija i da ce hendikep biti njeno odsustvo protiv Ukrajine.
-Uz naše igračice, dobili smo i Marfi, odličnu košarkašicu i čoveka, koja se za kratko vreme uklopila u naš sistem. Biće hendikep što neće biti sa nama protiv Ukrajine, ali sam uveren da ćemo i bez nje trijumfovati – rekao je Milatović.
Crna Gora je na startu kvalifikacija dva puta dobila Nemačku, na Cetinju 63:52 i u Hagenu 60:48.
Finska je u oba meča pred svojim navijačima poražena od Ukrajine (75:52 i 83:49).
Duel na Cetinju počecć u 19 sati.
Isti rivali sastaće se i tri dana kasnije u Helsinkiju.
Plasman na šampionat izboriće šest prvoplasiranih i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.
Nastup na Evropskom prvenstvu obezbijedili su Mađarska i Rumunija kao domaćini, odnosno Grčka, Španija, Francuska, Srbija, Belorusija i Češka na osnovu rezultata sa prošlog šampionata.

Povezana vest:  Luka Drča u Crvenoj zvezdi