DERBI  prfa final po006Zvezda povela protiv Partizana, meč obeležili incidenti
 
Košarkaši Crvene zvezde poveli su u finalnoj seriji Superlige protiv Partizana, pošto su večeras kao gosti u beogradskoj hali Pionir pobedili sa 97:88 (24:15, 21:17, 21:30, 31:26).
Utakmicu su obeležili brojni incidenti, bilo je dva prekida, a zbogopšte tuče na terenu početkom poslednje deonice isključena je većina igrača oba tima, pa su meč nastavila trojica igrača crno-belih i petorica košarkaša Zvezde. Tada je Zvezda vodila sa 69:64.
Partizan je susret nastavio sa Milenkom Tepićem, Bogdanom Bogdanovićem i Žofrijem Lovernjom, dok su za Zvezdu igrali Raško Katić, Marko Simonović, Oliksandr Lipović, Nikola Rebić i Čarls Dženkins.
Utakmica je završena sa šest igrača na terenu, pošto su u međuvremenu Katić i Boganović isključeni zbog pet ličnih greška.
Tuča posle koje je utakmica prekinuta prvo je izbila između Nikole Milutinova i Demarkusa Nelsona, posle čega su gotovo svi igrači ušli u obračun, stolice su uletale na teren, a košarkaši Zvezde su otišli u svlačionicu.
Susret je na 10-ak minuta bio prekinut i u trećoj četvrtini, pošto je trener Partizana Duško Vujošević poslao svoje igrače u svlačionicu nezadovoljan suđenjem.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Čarls Dženkins sa 16 poena, dok je Demarkus Nelson postigao 12. Partizan je predvodio Bogdan Bogdanović sa 34 poena.
Naredna utakmica finala igraće se u ponedeljak, a domaćin će biti Crvena zvezda.
Povezana vest:  Simonović: Dobra odbrana ključna u pobedi Barselone