radonjicRadonjić: Borba je samo za titulu, ne za život i smrt

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da nije bilo lepo na večerašnjoj utakmici sa Partizanom i da dueli ta dva kluba treba da se svode na borbu za titulu, a ne za život.
-Nije bilo lepo biti na parketu, prvo zbog dešavanja, pa i život jebio ugrožen. Ko zna na šta je moglo da se izrodi. Borba je samo za titulu, nije borba na život i smrt. Ja bih sigurno čestitao Partizanu. I mi možemo da pričamo o sudijama, ali nećemo. Bar ja neću – rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u hali Pionir.
Zvezda je kao gost pobedila Partizan sa 97:88 i povela u finalnoj seriji Superlige Srbije. Utakmicu su obeležili brojni incidenti, prekidi, a susret je završen sa samo šest igrača ukupno na terenu.
-Ovo je bilo sramno, način na koji se izdešavalo, ne priliči… Nisam previše iznenađen, nekako se provlačilo da će se ovo desiti, iako se pokušavalo da se spusti lopta. Sve to što je bilo je nešto što sam ja i ranijih godina imao prilike da gledam. Nisam imao priliku da učestvujem u ovakvom spektaklu – kazao je Radonjić.
Prema njegovim rečima, igrači sa klupe su bili dovoljno jaki da izdrže pritisak, jer dvojica do povratka igrača drugi put na teren nisu ulazila u igru.
-Nije bila jednostavna situacija zbog okolnosti da su dva igrača prvi put ušla na parket i da je trebalo da se adaptiraju na odbranu za koju smo znali kako će da izgleda, pa smo išli na šut, pa smo to iskoristili, ali smo u tim trenucima manje-više sve pogađali. Nije bilo to nimalo jednostavno ni za trenera, ni za igrače, pogotovo za one koji su prvi put ušli protiv Partizana – ocenio je Radonjić.
Trener crveno-belih je istakao da je „jako zadovoljan“ kako su njegovi košarkaši odigrali večerašnju utakmicu.
-Izuzetno sam zadovoljan kako smo odigrali. Bilo je mečeva do sada, ali nijednom nismo krenuli ovako, igrali kvalitetno u oba pravca I kontrolisali dešavanja. Bili smo apsolutno spremni na reakciju, ali smo držali sve pod našom kontrolom do situacije kada se desio izlazak sa terena, gde nastupa nešto što je bila ideja izlaska. Nismo pali do te mere da bi se Partizan vratio u igru. Reagovali smo I na to i dobili bismo meč – rekao je Radonjić.
On je istakao da će Zvezda „normalno“ da se sprema za sledeći susret i da njegovu ekipu „ništa neće slomiti“. Naredna utakmica finala igraće se u ponedeljak, a domaćin će biti Crvena zvezda.

Povezana vest:  Partizan ubedljivo poražen u Krasnodaru