katic 11Katić: Nije nam potreban haos
 
Košarkaši Crvene zvezde Raško Katić i Jaka Blažič rekli su posle večerašnje pobede nad Partizanom (97:88) na startu finala plej-ofa da su incidenti u Pioniru prevazišli sve sportske okvire i da se nadaju smirivanju situacije u nastavku serije.
-Ovo prevazilazi sve košarkaške okvire. Na utakmicama Zvezde i Partizana fali samo jedna mala varnica da dođe do incidenta. U drugačijim okolnostima ne bi se to primetilo, ali ovde je to napravilo vatru. Ne bih voleo da stvori haos – rekao je Katić novinarima posle meča.
Zvezda je slavila u hali Pionir sa 97:88, a meč su obeležili prekid, međusobna tuča igrača na terenu, koja je dovela do odluke delegata da se isprazni hala. Takođe, trener Partizana Duško Vujošević u trećoj deonici povukao je ekipu sa terena nezadovoljan suđenjem, ali su se crno-beli ipak vratili.
U nastavku Zvezda je zaigrala sa petoricom igrača koji nisu isključeni, a Partizan sa trojicom.
-Bilo je neobično na kraju, baš bezveze situacija. Ne bi to trebalo da se dešava – dodao je Katić.
Bek crveno-belih Jaka Blažič ocenio je da je Zvezda ostvarila izuzetno važnu pobedu.
-Ovo je moje prvo finale. Znao sam da će biti ludo, ali ne ovoliko. Spreman sam na sve do kraja. Igra se za titulu, nekada su reakcije malo žustrije. Na njihovu reakciju mi ćemo imati odgovor – kazao je Blažič.
Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede San Antonija, Lejkersa i Bostona