Bogdan Bogdanovic Nike promoterBogdanović: Razmisliću o reprezentaciji

Košarkaš Partizana Bogdan Bogdanović rekao je da će posle prve finalne utakmice domaćeg prvenstva razmisliti da li će igrati za reprezentaciju Srbije.
-Za sebe mislim da sam pravi Srbin i da igram za tu reprezentaciju, ali sada ću razmisliti da li ću igrati za tu državu. Ovde ne pobeđuje uvek najbolji, ali pošto imam veliko poštovanje prema selektoru Aleksandru Đorđeviću, razmisliću i posavetovaću se i sa njim. Nek se onda licencira Čarls Dženkins. Da se razumemo, ne vređam nikoga, mogu da igraju i Branko Lazić i Marko Simonović – rekao je Bogdanović novinarima posle utakmice u Pioniru.
Partizan je izgubio od Crvene zvezde 88:97 u prvoj utakmici finalaplej-ofa, u utakmici koju su obeležila dva prekida, opšta tuča na terenu, pražnjenje hale i na kraju okršaj „tri na pet“.
Upitan zašto poredi Superligu i reprezentaciju, Bogdanović je odgovorio da je „za njega sve to isto“, kao i da je to „samo njegovo mišljenje“.
-Ovo je bio katastrofalan ambijent i sve što se izdešavalo. Kriterijum suđenja nije bio fer i korektan. U ovoj ligi izgleda ne pobeđuje najbolji, ne sudi se tako šampionima i nema se takav kriterijum prema igračima koji su 12 puta uzastopno šampioni – istakao je Bogdanović.
On je dodao da ne traži da ga neko „štiti kao belog medveda“.
-Ne tražim da me neko štiti kao belog medveda, ali da je bilo fer suđenje, ne bi bilo incidenata. Razumem da se pogreši, i ja grešim, ali očiglednih grešaka ne sme da bude – rekao je bek Partizana.
Na pitanje da li je srpska košarka dotakla dno, Bogdanović je uz osmeh odgovorio: – Ovo je dno, ali mislim da je u Vršcu bilo i gore, tamo se igralo tri na tri.
Bogdanović je dodao da košarkaš Zvezde Marko Tejić treba strogo da se kazni zbog udaranja kapitena Partizana Žofrija Lovernja.
-Ne mogu da verujem da jedan mlad igrač tako nešto uradi, da udari kapitena Partizana. To treba strogo da se kazni – rekao je Bogdanović.
Finalna serija nastaviće se u pondeljak, kada će Zvezda biti domaćin. Do titule će doći tim koji prvi ostvari tri pobede.

Povezana vest:  Košarkaši Zvezde: Bilo je teško, bili smo umorni