simonovic kapitenSimonović: Samo želimo da igramo košarku
Druga utakmica finalne serije plej-ofa, kome će Crvena zvezda Telekom biti domaćin, na programu je u ponedeljak u dvorani Pionir sa početkom u 20 časova. Crveno-beli su u prvom meču savladali Partizan rezultatom 97:88 i tako pored svih pritisaka, nemilih scena i prekida utakmice u čak dva navrata, pokazali svoju snagu i rešenost daosvoje titulu šampiona Srbije.
Već po običaju kada su u pitanju dueli večitih rivala, karata u slobodnoj prodaji neće biti. Važiće samo sezonske ulaznice KK Crvena zvezda Telekom, dok će jedan deo karata biti podeljen sponzorima i prijateljima kluba. Takođe, i navijači Partizana dobiće 150 ulaznica shodno dogovoru koji je postignut pre početka finalne serije plej-ofa.
S obzirom na sva nemila događanja i brojne incidente koji su se dogodili u prvoj utakmici, KK Crvena zvezda Telekom će učiniti sve da organizacija meča protekne u najboljem mogućem redu. Iz tog razloga apelujemo na sve navijače Crvene zvezde koji budu u hali Pionir da navijaju fer i sportski, bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren, upotrebe pirotehničkih sredstava, da ne vređaju protivnika i time pokažu svoje gospodstvo i kulturu navijanja.
Kapije dvorane Pionir biće otvorene od 18 sati, na ulazima će biti rigorozna kontrola pa se svi navijači pozivaju da u halu dođu ranije kako bi se izbegle gužve.
– U prvoj utakmici finala pružili smo jako dobru igru. Kontrolisali smo igru i rezultat, vodili smo od početka meča, u jednom momentu smo imali čak 15 poena prednosti i nismo dopustili rivalu da nas u bilo kom trenutku ugrozi. Jako mi je žao što su se dogodile smišljene provokacije koje su kulminirale incidentom, jer na taj način je stavljena senka na našu odličnu igru i pobedu. Siguran sam da bismo trijumf upisali i da su ekipe ostale brojačno ravnopravne na terenu do poslednjeg zvuka sirene. Imali smo mnogo više raspoloženih igrača, bili smo veoma borbeni i koncetrisani i to nam je donelo vrlo važan trijumf – počeo je priču kapiten Crvene zvezde Telekom Marko Simonović.
U dosadašnjem toku sezone Zvezda je iz pet derbi mečeva čak četiri puta izašla kao pobednik, a Simonović se nada da će crveno-beli i u ponedeljak nastaviti trijumfalni niz.
– Činjenica je da smo za korak bliži našem cilju, ali to nas neće opustiti. Naprotiv, spremni smo da se još jače borimo jer smo svesni da ima još mnogo da se igra. Svi igrači su jako motivisani da pruže još jednu dobru partiju i time pokažu da neće dozvoliti bilo kome da omalovaži naš rad i kvalitet na putu do titule – kratko je zastao Simonović i potom dodao:
– Nadam se da će sve proći bez incidenata i eventualnih novih smišljenih provokacija. Ono što samo želimo je da igramo košarku i pokažemo ko je bolji. Moram da naglasim da ničim nismo doprineli incidentima koji su se dogodili u prvoj utakmici. Među nama, igračima Zvezde, nema nikakve ostrašćenosti. Nije je bilo ni pre, a nema je ni sada, jer se mi na taj način ne pripremamo za utakmice, to nije kodeks ponašanja u KK Crvena zvezda i toga se pridržavaju igrači, stručni štab i kompletna uprava. Ono što nam je neophodno je da ostanemo pribrani i ni po koju cenu ne smemo da nasedamo na kojekakve režirane scenarije koji imaju za cilj da nas dekoncentrišu. Ako se samo bude igrala košarka, mislim da smo bolji što smo i pokazali tokom sezone i zato želimo i zahtevamo potpunu regularnost.
Podrška navijača u duelu kome je Zvezda domaćin može biti presudna:
– Pre svega bih želeo da pohvalim naše navijače koji su se u atmosferi punoj tenzije ponašali za primer. Nisu napravili ni najmanji incident. Očekujem da će se tako odgovorno ponašati i u drugoj utakmici, a ne sumnjam da će nam tokom svih 40 minuta biti dodatni vetar u leđa – zaključio je Simonović.
Drugi meč finalne serije plej-ofa sudiće Milivoje Vojinović, Vladimir Jevtović i Saša Maričić.
Povezana vest:  Štimac otputovao sa Zvezdom u Moskvu