kss logoKSS: Da se organizacija KLS vrati pod okrilje saveza

Košarkaški savez Srbije (KSS) saopštio je danas da nema nikakve ingerencije nad organizacijom Košarkaške lige Srbije (KLS) i da ga takvo stanje onemogućava da na bilo koji način reaguje na sve negativne pojave u domaćoj košarci poslednjih godina.
-Zbog toga će Upravni odbor KSS u utorak 17. juna razmotriti predlog da se Skupštini KSS, zakazanoj za 24. jun, uputi zahtev da se organizacija KLS vrati pod okrilje Saveza. Na taj način bi se stekli preduslovi da KSS preuzme nadležnost nad svim zbivanjima u srpskoj košarci – navodi se u saopštenju.
KSS ističe da, pošto nema nikakve ingerencije nad KSL, samim tim nema ih ni nad bilo kojim akterom, bez obzira da li se radi o igračima, sudijama, trenerima ili članovima uprava klubova.
-Ugovorom iz 2011. godine, potpisanim od strane tadašnjeg v. d. generalnog sekretara KSS, sva ovlašćenja u vezi sa organizacijom takmicenja preneta su na Udruženje klubova Košarkaške lige Srbije (UKKLS) i danas je odnos KSS prema utakmicama KLS isti kao da je u pitanju bilo koja utakmica Evrolige, ili Jadranske lige. Takvo stanje onemogućava KSS da na bilo koji način reaguje na sve negativne pojave u domaćoj košarci, kojih smo svedoci poslednjih godina – navodi se u saopštenju KSS.
Prva utakmica finalne serije Superlige, u kojoj je Crvena zvezda povela sa 1:0 savladavši Partizan sa 97:88, bacila je ljagu na srpsku košarku zbog incidenata i nesportskog ponašanja svih aktera.
Meč su obeležili prekidi, tuča i pražnjenje hale Pionir

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJE, Novi Sad iznenadio Mega Vizuru u Zemunu