covic arena kzn

Čović: Spremni smo za učešće u Evroligi

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da su crveno-beli spremni za učešće u Evroligi, iako još nisu dobili zvaničnu potvrdu elitnog klupskog takmičenja.
Čović je regaovao na vest da bi Zvezda mogla da dobije B licencu za narednu sezonu, jer je Cibona odustala od učešća u Evroligi zbog finansijskih problema.
-Još nismo dobili zvaničnu informaciju, ali ako je to tačno onda je to još jedna potvrda da smo na pravom putu i najbolji dokaz koliko čelnici Evrolige poštuju naš rad. Kada to kažem mislim na sve strukture u klubu. Sačekaćemo zvaničnu odluku, ali želim da naglasim da smo u svakom slučaju potpuno spremni za učešć u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju – rekao je Čović za klupski sajt.
On je dodao da bi dobijanje B licence bio veliki uspeh za klub i ogromna stvar za srpsku košarku iz više razloga. 
-To bi značilo da smo za kratko vreme uspeli da steknemo veliko poverenje Evrolige, jer mnogi zaboravljaju činjenicu da 2011. godine Crvena zvezda praktično nije postojala. Međutim, naše transparentno finansijsko poslovanje, ispunjavanje svih standarda koje je Evroliga postavljala pred nas, interesovanje naše publike za utakmice kao i partnerski odnos koji godinama gradimo besprekornim organizacijama kvalifikacionih turnira za juniore prepoznati su i nadamo se da će biti i valorizovani dobijanjem B licence – poručio je Čović.
Cibona je kao pobednik Jadranske lige trebalo direktno da igra u Evroligi, a Crvena zvezda bude učesnik kvalifikacija. Zbog novonastale situacije, Zvezda bi mogla da zameni Zagrepčane, a Partizan večitog rivala u kvalifikacijama. 

Povezana vest:  Srpski basketaši na Filipinima brane zlatnu medalju