zvezda partizan 23. 02 2014

Partizan na korak do osvajanja 13. uzastopne titule

Košarkaši Partizana nalaze se nadomak odbrane titule prvaka Srbije, pošto su večeras u Beogradu pobedili Crvenu zvezdu sa 77:67 (17:19, 27:18, 19:15, 14:15) i poveli sa 2:1 u finalnoj seriji plej-ofa.
Utakmica je odigrana u hali Pionir, pred novinarima i službenim licima, a sudili su Milivoje Jovčić, Dragan Nešković i Aleksandar Glišić.
PARTIZAN: Tepić 5, Marinković, Lovernj 11, Pavlović 16, Dalo, Milutinov 5, Bogdanović 20, Gagić 11, Andrić, Bezbradica, Bertans 9, Šalić.
CRVENA ZVEZDA: Rebić, Mitrović 8, Lazić, Blažič 6, Simonović 6, Marjanović 22, Radenović, Katić, Nelson 16, DŽenkins 4, Lipovij 2, Dragićević 3.
Partizan je napravio preokret u finalnoj seriji, poveo sa 2:1 protiv Zvezde i došao na korak do 13. uzastopne titule nacionalnog šampiona.
Utakmicu je ponovo obeležio reprezentativac Bogdan Bogdanović, centar crno-belih Đorđe Gagić, ali i Saša Pavlović koji je prošlu utakmicu bio suspendovan.
Ipak, glavni utisak bila je prazna hala Pionir, a tokom meča moglo je vrlo jasno da se čuje komunikacija igrača oba tima, kao i saveti koje su dobijali od stručnih štabova.
Pitanje pobednika rešeno je nešto manje od dva minuta pre kraja, kada je Milenko Tepić jedan konfuzan napad crno-belih završio „trojkom“ za vođstvo od 76:67.
Nakon toga crno-beli su rutinski priveli meč kraju, a Zvezda je ishitrenim šutevima za tri poena propustila šansu da uhvati priključak.
U prvom poluvremenu činilo se da crveno-beli u jednom period imaju kontrolu nad igrom i rezultatom, pogotovo kada su se razigrali Boban Marjanović i Demarkus Nelson koji se takođe vratio na teren posle suspenzije.
Ipak, na to je spreman odgovor imao Bogdanović, kojem je, kao i u drugom meču, dobro pomagao Đorđe Gagić.
Kao i na prethodnim mečevima, i večeras su oba trenera i igrači sa klupe imali primedbe na većinu sudijskih odluka. Arbitri su to, međutim, „isekli“ tehničkim greškama i držali su određeni kriterijum do kraja,
Četvrta utakmica finalne serije igra se u subotu, pred publikom, a domaćin je Crvena zvezda.

Povezana vest:  Zvezda ubedljiva u Sofiji