partizan majceBogdanović: Pokazali smo karakter kad je bilo najteže

Najbolji košarkaš finalne serije plej-ofa, u kojoj je Partizan pobedio Crvenu zvezdu sa 3:1, Bogdan Bogdanović rekao je večeras da se njegova ekipa u četvrtoj utakmici izdigla iz teške situacije i zasluženo slavila.
-Ovo je bila fantastična sezona, samo je polufinale Jadranske lige sa Cedevitom bilo kiks. Moram da se zahvalim navijačima. Večeras je bilo veoma naporno, na kraju smo pokazali karkater i izdigili se iz teške situacije iako smo bili u minusu od sedam poena pred kraj – rekao je Bogdanović novinarima posle meča.
On je naveo da pobedu posvećuju bolesnoj devojčici Milici Despić, koju je juče posetio na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.
Bogdanović je dodao i da će tek krajem meseca, posle drafta za NBA ligu znati kakva mu je Budućnost u redovima Partizana.
Letonac Davis Bertans ocenio je da je za crno-bele veoma važno što su sezonu završili sa osvojenim trofejom.
-Iako smo večerašnju utakmicu odigrali najlošije u seriji, dobili smo Zvezdu tri puta u nizu i zasluženo osvojili šampionsku titulu. Bilo je teško, ali dali smo maksimum, iako smo bili umorni – naveo je Bertans koji takođe još ne zna da li će ostati u klubu.
Kapiten Partizana Dragan Milosavljević, koji je veći deo sezone propustio zbog povrede ukrštenih ligamenata kolena, istakao je da je ekipa još jednom pokazala kvalitet i snagu.
-Jako mi je žao što nisam bio na terenu, ali momci su bili fantastični. Pokazali su veliku želju i karakter posle prvog poraza i nemilih scena. Ova utakmica je bila najteža u seriji, ali su momci postigli neverovatne koševe i vratili se u igru posle deficita. Bogdanović je odlučio, on je veliki biser srpske košarke – zaključio je Milosavljević.
Košarkaši Partizana osvojili su večeras 13. uzastopnu titulu prvaka Srbije, pošto su posle produžetka, kao gosti u hali Pionir savladao Crvenu zvezdu sa 95:87 (21:22, 15:13, 15:17, 21:20, 23:15) i rešili finalnu seriju u svoju korist sa 3:1.

Povezana vest:  Trinkijeri: Zaslužili smo pobedu; Milojević: Mnogo oscil