Tim Duncan

NBA VESTI

Tim Dankan još godinu dana u San Antoniju

Košarkaš San Antonija Tim Dankan ostaće još godinu dana u toj NBA ekipi, saopšteno je danas. Dankan (38) je iskoristio opciju iz svog ugovora za nastavak saradnje na još godinu dana, pa će i u sezoni 2014/2015 igrati za šampione NBA lige. 
Dankan je 1997. godine bio prvi pik na draftu i do sada je osvojio pet titula sa Sparsima, dva puta je bio najkorisniji igrač lige (MVP), a tri puta MVP finala. On će sledeće sezone, poslednje godine ugovora, zaraditi oko 10,3 miliona dolara. 
-Oseća odgovornost prema saigračima. On želi da ostane što duže, sve dok je koristan timu i utiče na igru. Dankan vodi računa o sebi, tokom celog leta vežba, pliva, bavi se boksom i čini sve kako bi zadržao visok nivo forme i igre – rekao je trener Sparsa Greg Popovič. 
San Antonio će sledeće sezone braniti titulu u NBA ligi, pošto je u velikom finalu NBA lige pobedio branioca titule Majami sa 4:1. U timu će biti i Toni Parker i Manu Đinobili, ali i Kavi Leonard i Peti Mils. 
Dankan je ove sezone u proseku igrao 29,2 minuta po utakmici I postizao 15,1 poen, imao 9,7 skokova i 1,9 blokadu. 
-Nekoliko godina pričaju da smo na kraju karijera. Ali, svake godine smo tu i pokušavamo da odigramo najbolje, nije nam važno šta drugi pričaju. Sve dok osećamo da smo efikasni ostaćemo ovde I igraćemo – rekao je Dankan. 

Povezana vest:  EVROLIGA, Derbi A grupe u Kaunasu, Panatinaikos u Istanbulu