partizan_konferencija_fajnal_fourFAJNAL FOR PARIZ, EVROLIGA
Košarkaši Partizana rasterećeni putuju u Pariz

 

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je njegova ekipa napornim radom zaslužila plasman na završni turnir Evrolige i da će, bez obzira što prema prognozama važi za autsajdera, rasterećenom igrom pokušati da ostvari dobar rezultat.

-Veoma sam srećan što smo učesnici ‘fajnal fora’. Na početku sezone ni u najsmelijim snovima nismo mogli da maštamo o tome. Napravili smo fantastičan uspeh, ali to nije nešto što smo dobili na lotou, već je posledica dugugodišnjeg rada kojim je uspostavljen sistem koji ima i mane i nedostatke – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

-Ova generacija je prolila mnogo znoja, naporno radila i dobro se ponašala da bi došla u ovu situaciju. Drago mi je što ovaj tim čine igrači raznih rasa i nacija, što ti momci sarađuju i deluju kao tim – dodao je on.

Povezana vest:  Gašić: Potreban maksimum za pobedu protiv Mege

Partizan će u polufinalu završnog turnira u Parizu, u petak od 21 sat, igrati protiv Olimpijakosa, a u prvoj utakmici sastaju se Barselona i CSKA iz Moskve.

Vujošević je rekao da ga ne zanimaju prognoze i da će njegova ekipa rasterećeno igrati na turniru u Parizu.

-Ne interesuju me kladionice, ali vidim da Barselona ima najveće šanse za osvajanje trofeja, pa Olimpijakos, zatim CSKA, a na kraju Partizan. Ko bude rizikovao i igrao na Partizan moći će mnogo da zaradi, ali to su objektivne stvari – rekao je on.

-Zbog toga ćemo igrati rasterećeno i angažovano. Svi imamo svoje snove, navikli smo da krećemo kao autsajderi, ali u jednoj utakmici na neutralnom terenu može svašta da se desi. Znamo da je određena prednost na strani Olimpijakosa, ali se ona ne prenese uvek sa papira na teren – poručio je trener srpskog šampiona.

Povezana vest:  NBA VESTI, Čikago preuzeo vrh Istoka

Vujošević je rekao da je Partizan postao standardan evroligaš i da će se klub truditi da i u budućnosti postiže ovakve uspehe.

On smatra da igra Olimpijakosa zavisi od reprezentativca Srbije Miloša Teodosića i nije želeo da otkrije taktiku koju sprema za polufinalni meč.

Kapiten Partizana Petar Božić rekao je da igrači nisu euforični i da emocije drže pod kontrolom.

-Uzbuđeni smo, ali nema mesta euforiji ili emocijama koje mogu da nas poremete. Držimo emocije pod kontrolom, želimo da pružimo najbolju partiju ove sezone – rekao je Božić.

Povezana vest:  Dušan Kecman zadovoljan pobedom nad Heliosom

Košarkaš Partizana Dušan Kecman rekao je da crno-beli imaju obavezu da odigraju najbolje što mogu, protiv ekipe koja važi za favorita za osvajanje titule.

-Sve misli su uperene ka utakmici sa Olimpijakosom. Najvažnije je da damo sve od sebe i da timskom igrom pokušamo da odigramo ravnopravno sa grčkom ekipom. Pred nama je obaveza da odigramo najbolje što možemo, a potajno se nadamo najboljem – rekao je on.

Lorens Roberts rekao je da živi za „fajanl for“ u Parizu.

-Svi znamo koliko je ovo važno. Želimo da se što bolje pripremimo za utakmicu sa Olimpijakosom. Ne treba mi dodatna motivacija za završni turnir, za to živim – rekao je on.