kecman oprostaj (2)Kecman se oprostio od košarke

Proslavljeni košarkaš Partizana Dušan Kecman danas je humanitarnom utakmicom u prepunoj hali Pionir završio igračku karijeru, koju su obeleželi brojni trofeji i koševi iz velike udaljenosti.
Sav prihod od prodatih ulaznica biće namenjen renovaranju vrtića „Dečja radost“ iz Svilajnca, koje je do temelja uništeno u majskim poplavama.
Utakmica je realizovana u organizacija agencije „DNA Komunikejšns“, a u sklopu akcije B92.
Oproštaj su uveličali Kecmanovi bivši saigrači i treneri iz zemlje i inostranstva – Lester Bo Mekejleb, Nikola Peković, Goran Ćakić, Novica Veličković, Vule Avdalović, Ognjen Aškrabić, Marko Kešelj, Uroš Tripković, Milenko Tepić, Dragan Milosavljević, Branko Sinđelić, Žarko Čabarkapa, Miroslav Berić, koji je u prvom poluvremenu zbog povrede napustio teren.
Publika je mogla da uživa u igri i atraktivnim poenima Petra Božića, Dragana Lukovskog, Slavena Rimca, Krešimira Lončara, Slavka Vraneša, Milana Gurovića, Vladimira Radmanovića, Duška Savanovića, Aleksandra Rašića, Vladimira Lučića, Luke Bogdanovića, Dejana Milojevića, Nemanje Jaramaza, Bogdana Bogdanovića i Vladimira Petrovića.
Igrači su bili podeljeni na timove „006“ i „007“, a vodili su ih Duško Vujošević i Marina Maljković sa jedne, odnosno Miroslav Nikolić i Nataša Kovačević sa druge strane.
Sudili su Ilija Belošević i Slovenac Sašo Pukl, koji je poznat po tome što je priznao čuvenu Kecmanovu trojku u Zagrebu 2010. godine.
Oproštaj su uveličale i zvezde iz drugih sportova, među kojima su bili Dušan Ivković, Vlade Divac, Zoran Slavnić, Savo Milošević, Milica Mandić, Aleksandar Karakašević, kao i doskorašnji kapiten Partizan Žofri Lovernj i plejmejker crno-belih Leo Vesterman.
Uoči početka utakmice na velikom video bimu pušten je kratak film sa podsećanjem na najznačajnije momente Kecmanove karijere, a za kraj je ostavljen snimak trojke iz Zagreba, koji su navijači ispratili ovacijama.
Da su mu „ludi“ koševi i dalje specijalnost Kecman je potvrdio u poslednjoj sekundi prvog poluvremena kada je pogodio trojku sa plovine terena, što je zapisnički sto za kojim je bio i legendarni navijač Partizana Miša Tumbas potvrdio kao regularan.
Pred kraj meča košarkaške zvezde zamenile su najtalentovaniji košarkaši gradova širom Srbije iz osnovnih škola koje je Kecman obišao u okviru kampanje „Tim za sutra“.
„Hvala svima na ovoj divnoj večeri, publici, gostima, saigračima, trenerima i „Timu za sutra“. Ovo je trenutak koji ću sigurno pamtiti zauvek, hvala vam što svojim prisustvom pomogli obnovu vrtića u Svilajncu. Zahvaljujući vama ovo mesto za našu decu će ponovo biti puno radosti. Kao tim pobeđujemo i to smo još jednom pokazali. Svaki kraj je, verujem, početak nečeg novog i vidimo se uskoro“, rekao je Kecman.
Kecman je tokom karijere tri puta nastupao za Partizan sa kojim je osvojio sedam titula prvaka Srbije, četiri Jadranske lige i četiri nacionalna kupa.
Pored Partizana igrao je u Beopetrolu, FMP-u, Makedonikosu, Efesu, Ostenedeu, Kijevu, Roanu, Monaku i Panatinaikosu, sa kojim je 2009. godine osvojio Evroligu.
Ljubiteljima košarke, posebno navijačima Partizana, ostaće upamaćen po pobedonosnoj „trojci“ protiv Cibone preko celog terena 0,6 sekundi pre kraja u finalu Jadranske lige u Zagrebu pre četiri godine.

Povezana vest:  EVROLIGA, Raspored Crvene zvezde u Evroligi