dragan djilas kss 1

KSS: Bez odluke o preuzimanju lige

Sednica Skupštine Košarkaškog saveza Srbije, na kojoj je trebalo da bude reči o tome da Savez preuzme ingerencije nad Superligom, nije održana danas zbog nedostatka kvoruma. Od 31 delegata na sastanak je došlo 13, prenosi B92. 
-Kvoruma nema zbog svega što se desavalo prethodnih 20 dana. To je stvar oko koje se lome koplja i tokom ove nedelje bi trebalo da bude održana nova sednica. KSS je bio pod velikim pritiskom posle prvog meča finala plej-ofa, ali i tokom cele sezone, iako smo se trudili da smirimo strasti – rekao je predsednik KS S Dragan Đilas. 
On je istakao da su incidenti na prvom meču finala plej-ofa između Partizana i Crvene zvezde dodatno pogoršali ionako lošu sliku o klupskoj košarci u Srbiji. 
-Upravni odbor zbog takve klime želi da prvenstvo bude pod ingerencijom KSS-a. Ono što je najgore, sveli smo košarkašku Srbiju na Crvenu zvezdu i Partizan, dok ostalih klubova skoro i da nema. Smatramo da liga treba da se vrati pod okrilje Saveza, pogotovo što je stav naše lige minoran u regionalnom takmičenju – istakao je Đilas. 
On je naglasio da kazne za udaranje i psovanje sudija moraju da budu drastičnije, i da mora tačno da se zna šta sme da se radi na parketu. Đilas je kazao i da je predsednik Udruženja klubova Košarkaske lige Srbije Darko Jovičić poslao pismo Ministarstvu omladine i sporta u kojem tvrdi da je namera KŠ o preuzimanju ingerencija nad ligom nelegalna. 
Od 2011. godine za organizaciju domaćeg košarkaškog šampionata zaduženo je Udruženje klubova. 

Povezana vest:  EVROLIGA, TOP 8, Vujošević: ’’Želimo dve utakmice u Beogradu’’