aleksandar djordjevic

Đorđević: Razočaran sam zbog odluke Veličkovića

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da je razočaran odlukom Novice Veličkovića da se ne pojavi na pripremama nacionalnog tima za Svetsko prvenstvo u Španiji.
Veličković je dva dana posle objavljivanja spiska kandidata obavestio Đorđevića da zbog povrede kolena ne može da igra za Srbiju.
-Malo je reći da sam zatečen i razočaran nekorektnim postupkom Novice Veličkovića. Konstantno smo bili u kontaktu pre objavljivanja spiska i sve je bilo u najboljem redu, međutim juče kad sam ga pozvao na uobičajan razgovor, saopštio mi je da zbog povrede kolena nije u mogućnosti da se pojavi na pripremama. To je zaista krajnje nekorektno. Bruka i sramota – rekao je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
On je dodao da je zdravlje igrača uvek na prvom mestu, ali i da ne može da prihvati način i tajming kad je to uradio Veličković.
-Da nije spreman da bude deo tima mogao je da mi saopšti pre 10 dana ili tri minuta pre objavljivanja spiska i sve bi bilo u redu. Kad sam ga pitao da li bi isto postupio da nije potpisao ugovor sa Trabzonom, odgovorio je da ne zna, da bi probao, da bi se mučio. Ovako neka svoj postupak objasni košarkaškoj javnosti. On, njegov klub i oni koji su ga savetovali da se odluči na ovaj korak – poručio je Đorđević.
Srpski selektor istakao je da Veličković prvenstveno objašnjenje duguje Dušku Savanoviću i Milanu Mačvanu, koji su otpali sa spiska zbog njega.
-Ako se neko pita da li ću sada pozvati Savanovića ili Mačvana, odgovor je negativan, jer nemam obraza da uradim nešto slično. U svakom slučaju, idemo dalje jači nego što smo bili pre ovoga – zaključio je Đorđević.

Povezana vest:  Mitrović: Energija, iskustvo i kvalitet