partizan igokeaPartizan protiv Solnoka, Zvezda sa Levskim u prvom kolu Jadranske lige

Košarkaši Partizana takmičenje u novoj sezoni u Jadranskoj ligi počinju 3. oktobra u Mađarskoj protiv Solnoka, dok će Crvena zvezda u prvom kolu biti domaćin bugarskoj ekipi Levski iz Sofije.
Na godišnjoj Skupštini Jadranske lige u Zagrebu danas je određen kalendar takmičenja za novu sezonu.
Utakmice prvog kola igraju se između 3. i 5. oktobra, Partizan igra na gostovanju protiv Solnoka, a Zvezda u Beogradu protiv Levskog.
Šampion Cibona igra na svom terenu protiv Olimpije, a finalist Cedevita u Sloveniji protiv Krke.
Mega Vizura u prvom kolu igra protiv MZT u Skoplju, a Radnički iz Kragujevca protiv Budućnosti u Podgorici.
U drugom kolu u Zagrebu igra se derbi između Cibone i Zvezde, u trećem se sastaju Cedevita i Partizan, dok u petom golu igraju Partizan i Radnički.
U devetom kolu, 21. novembra igraju beogradski i zagrebački klubovi: Cedevita-Zvezda i Partizan-Cibona, dok se sedam dana kasnije igra „večiti“ derbi, između Crvene zvezde i Partizana. Poslednje, 26. kolo na programu je 20. marta sledeće godine.
Termini plej-ofa, koji se od ove sezone igra umesto „fajnal fora“, će naknadno biti određeni, pošto će na kalendar takmičenja uticati nastupi ekipa u evropskim takmičenjima.
Predstavnici klubova su obavešteni da će iz Jadranske lige za sezonu 2015/2016, dve ekipe ići u Evroligu, a četiri u Evrokup, a kako se navodi u saopštenju, poseban akcenat stavljen je na informisanje klubova o pravilima finansijskog fer-pleja, koji je uvela Evroliga.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Oklahome za izjednačenje u seriji