dule_vujosevic_par_fmpFAJNAL FOR, EVROLIGA

 

Vujošević: Uspeh nije slučajan, iza njega stoji sistem

 

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je danas u Parizu da su samim plasmanom na završni turnir Evrolige crno-beli već napravili fantastičan uspeh.

-Veoma mi je drago što ćemo učestvovati na ‘Fajnal foru’. Kada je sezona počela, ni najverniji navijači nisu mogli da sanjaju da ćemo stići ovako daleko. Plasman na završni turnir je fantastičan uspeh za Partizan, ali nismo ga izvukli na lutriji – kazao je na konferenciji za novinara u Parizu Vujošević, koji je 1988. godina sa Partizanom već igrao na završnom turniru.

Povezana vest:  Trinkijeri oprezan pred utakmicu sa Megom

Crno-beli su, pod vođstvom Vujoševića pre 22 godine u polufinalu završnog turnira izgubili od Makabija iz Tel Aviva.

-Iza ovosezonskog rezultata stoji dobro uigran sistem. Da bismo došli do ovakvog uspeha morali smo vremenom da ispravimo određene nedostatke, a za to je najzaslužniji upravo system -objasnio je on.

Košarkaši Partizana u sutrašnjem polufinalu igraće protiv grčkog Olimpijakosa.

-Ova generacija košarkaša Partizana već je prolila mnogo znoja i uložila veliki trud. Posebno mi je drago što u ekipi imamo igrače različitih nacionalnosti i rasa. Srećan sam što svi oni vole da rade i ponašaju se kao prava ekipa – zaključio je Vujošević.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, FMP pobedio Borac u Čačku

Trener Olimpijakosa Panajotis Janakis rekao je da zna da će njegova ekipa protiv Partizana biti pod pritiskom zbog uloge favorita.

-To je uvek dobar motiv za ekipu, u ovakvim situacijama možete da vidite kako će ona da reaguje. To je pravi ispit karaktera i kvaliteta. Plasman na završni turnir dokaz je da ekipa Olimpijakosa stalno napreduje – izjavio je Janakis.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio u finalu Zapada, Majami izjednačio

Partizan i Olimpijakos ove sezone već su igrali dve utakmice u prvoj fazi takmičenja po grupama Evrolige. Obe ekipe zabeležile su pobedu na domaćem terenu.

-Kada se sastajete sa ekipom protiv koje ste već igrali, morate da budete veoma mudri. Morate da odgovorite na sve zadatke i probleme. To je kao i u životu, svaki problem može da bude i šansa -završio je Janakis.

Utakmica između Partizana i Olimpijakosa igra se sutra od 21 sat u Parizu. U prvom polufinalu koje počinje u 18 sati sastaće se Barselona i CSKA.