dejan radonjic teren

Radonjić: Imamo mladu ekipu, posebno za evroligaške uslove

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da će crveno-beli pokušati da uz par pojačanja izbore plasman u Top 16 fazu Evrolige iako će naredne sezone imati veoma mlad tim.
-Ekipa će biti jako mlada, posebno za evroligaške uslove. Predstoji nam veliki i naporan rad i nadam se da će kako vreme bude odmicalo tim biti sve bolji i bolji. Posedujemo veći talenat nego prošle godine i verujem da ćemo uz naporan rad uspeti da ostvarimo ono što se od nas očekuje – rekao je Radonjić za klupski sajt.
Zvezda će naredne sezone biti jedini predstavnik Srbije u Evroligi.
-Grupa je veoma kvalitetna. Četiri ekipe već sada imaju veoma jake sastave – Olimpijakos, Laboral, Galatasaraj i Valensija. Iz ove perspektive biće veoma teško, a posebno kada se uzme u obzir da će sigurno biti još izmena u sastavima. Mi se nadamo da ćemo se dodatno pojačati i uspeti da kvalitetom uđemo u borbu za Top 16 fazu – poručio je Radonjić.
On je na prvom treningu u dvorani FMP-a u Železniku imao na raspolaganju osam igrača – Nikolu Rebića, Branka Lazića, Nemanju Dangubića, Marka Gudurića, Nikolu Čvorovića, Đorđa Kaplanovića, Marka Tejića i Bobana Marjanovića.
Zbog reprezentativnih obaveza odsutni su bili Jaka Blažič, Luka Mitrović, Majk Cirbes i Nikola Kalinić, dok će Čarls Dženkins ekipi pridružiti na pripremama na Zlatiboru.
-Nastavićemo da tragamo za plejmejkerom i igračem na poziciji centra. Nadam se da ćemo u kratkom roku uspeti da ih dovedemo iako je situacija prilično delikatna kada je u pitanju pozicija organizatora igre. Potrudićemo se da dovedemo igrača u što kraćem roku da bismo na raspolaganju imali kompletniju ekipu. Ne mogu da kažem kompletnu, jer je evidentno da će nekoliko naših momaka nastupiti na Svetskom prvenstvu u Španiji, ali bih voleo da prijateljske mečeve igramo sa što kompletnijom ekipom – rekao je Radonjić.
Na pitanje novinara da li može da oktrije konkretna imena košarkaša za koje je klub trenutno zainteresovan, Radonjić je odgovorio:
-Bili smo zainteresovani za Darijusa Morisa i imali smo veoma aktivne pregovore. U jednom trenutku je čak izgledalo da će sve biti dogovoreno, ali se iznenada preokrenula situacija. Njegovi zahtevi su bili previsoki i bili smo primorani da se okrenemo drugim igračima. Imamo nekoliko igrača u opticaju. Takođe, vodili smo razgovore sa Radenovićem sa idejom da jedan igrač sa tolikim iskustvom, kvalitetom i ljudskim osobinama može da bude od velike pomoći našoj mladoj centarskoj liniji – istakao je trener Zvezde.
Radonjić je poručio da je zadovoljan urađenim u prelaznom roku, posebno zbog dolaska Nemanja Dangubića iz Mega Vizure.
-On nije bio velika želja samo u ovom prelaznom roku, već smo pregovarali sa njim još u decembru prošle godine. Puno smo se posvetili tome da on bude u dresu Crvene zvezde i sigurno je da takav momak poseduje velike ljudske kvalitete, veoma je talentovan i pametan – rekao je Radonjić.
Košarkaši Zvezda treniraće u Beogradu do petka kada putuju na Zlatibor gde će do 29. avgusta obaviti bazični deo priprema.

Povezana vest:  NLB LIGA, Budućnost pobedila Zadar posle produžetka