luka-mitrovicLuka Mitrović: Počastvovan sam

Crvena zvezda Telekom dobila je novog kapitena. Na prvom treningu, na startu priprema trener crveno-belih Dejan Radonjič objavio je da će kapitensku traku u sezoni 2014/2015 poneti Luka Mitrović.
Talentovani krilni centar rođen je 21. marta 1993. godine u Novom Sadu. Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije sa kojima je imao dosta uspeha. Na evropskim prvenstvima osvojio je bronzanu medalju sa kadestkom i srebrnu medalju sa juniorskom reprezentacijom, dok se na šampionatu sveta za igrače do 19 godina okitio srebrnim odličjem.
U Crvenu zvezdu Mitrović je došao iz vršačkog Hemofarma 2012. godine, a sa Zvezdom je osvojio dva Kupa Radivoja Koraća. Svojim odnosom prema obavezama, treningu i igri, kao i velikom talentu koji poseduje, činjenici da već treću sezonu provodi u Zvezdi Luka Mitrović je zaslužio kapitensku traku:
– Jako sam srećan – prvi je komentar novopečenog kapitena crveno-belih Mitrovića koji se nalazi na priprema reprezentacije za Svetski kup u Španiji.
– Moram da priznam da nije mala stvar biti kapiten Crvene zvezde pogotovo za mene jer imam samo 21 godinu. Mogu reći da to predstavlja rezultat mog velikog truda, rada i zalaganja, naročito od kada je za trenera imenovan Dejan Radonjić. Zaista sam ponosan. Drago mi je što ću biti predvodnik novog Zvezdinog tima. Počastvovan sam i zato ću učiniti sve da opravdam ukazano poverenje – konstatovao je Mitrović.

Povezana vest:  Njujork Niksi dobijaju novog trenera